31 Ağustos 2012 Cuma

Artık Döndüm!

Tatil bitti.Herkez yerlerini almış bakıyorum.Geleli hafta sonu bir hafta olacak ama 1 Eylüle kadar bloğa kayıt yapmayı düşünmedim.Okuma listemden bazılarınıza baktım bir çoğunuz kışa hazırlık yapıyormuş.Bende ufak ufak başladım.Yazlıkta biber turşusu yaptım.Bugünde pazardan kornişon aldım.Bu hafta sırasıyla hem sarımsak turşusu,hemde kornişon turşusunu yaparım.Kırmızı biberden de tatlı biber salçası yapıcam.Haftayada domates konserveleri yaparım artık.Bende eskiden soslar,patlıcan közleri,taze fasulye konservesi melemen konservesi yapardım.Ama artık hem onları koyacak yer bulamıyorum hemde artık her markette her istediğin var.Tabii evde olanı gibi olmuyo ama ya kapak tutmuyor ,bozuluyor böyle tatsızlıklar yaşayınca bunları yapmayı bıraktım.Zaten artık zamanımda kıymetli,eskiden kızım yoktu bloğum yoktu,bol bol zamanım vardı.
Gelelim yaz tatiline ve yaptıklarıma,Size daha önce yazdığım gibi Ankara-İstanbul-Antalya -üçgeninden sonra yazlığın bulunduğu Edirne-Eneze gideceğimden 2 ay boyunca orda olacağımdan bahsetmiştim.Yazlıkta kışın evde ne yapyorsak 2 katı fazla iş yapıp tek farkla denize girerek tüm yazımızı geçirdik Bayramdan sonra 3 gün de Gökçeadaya gittik.Bu gezimizi size ayrıntılarıyla anlatacağım.Ben burdan ayrılmadan son günlerde o kadar çok sipariş poğaça almıştım ki artık kokusundan öyle bir bıkmışımki ve yorulmuşumki hiç hamurişi yapmadım.Yufka böreği yaptım,cheesecake ,salatalar yaptım ,bayramda baklava yufkasından baklava ve börekte yaptım hatta kendi doğumgünü pastamı bile yaptım.

Ordaki şartlarla yapabildiğim buydu.İnsanın kendisine pasta yapması çok sıkıcı bu ilk defa oldu ama son olacak bir daha asla yapmayı düşünmüyorum.Hiç zevk almadım zaten.Ogün okadar sıcaktı ki krema sürekli eridi:(((ama içine Ganaj yaptım o nefis olmuştu...
Maalesef baklava yufkasından böreği ve baklavanın fotoğraflarını gelen gidenden daha sonra bavul hazırlamaktan çekemedim.Ama tekrar yapıcam o zaman telafi ederim.Aslında yazdan birikmiş hiç arşiv yok çünkü sıradışı bir şey yapmadım.En son günlerde ananemin Rum komşularından öğrendiği Biyikozu yapmıştım size onun tarifini vericem.Bayat ekmeklerden yapılan bir etsiz köfte.Hem lezzetli hemde bayat ekmeklerinin değerlenmesi içinde de faydalı bir köfte.


BIYİKOZ-RUM YEMEĞİ(Ekmek Köftesi)
Bayat ekmek içi kişi sayısına göre 1 yada 2 ekmek
1 tane yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
bir miktar ufalanmış beyaz peynir
yarım su bardağı kaşar peynir rendesi(isteğe bağlı)
tuz,pul biber,kimyon,karabiber ve kekik
tüm malzemeyi karıştırıp yoğuruyoruz elimizle bir miktar malzeme koparıp köfte şekli verip yağlanmış tepsiye dizelim 200 dercede nar gibi olana kadar kızartalım.Pazar kahvaltılarında değişiklik yapmak isterseniz denemenizi tavsiye ederim.
Benden şimdilik bu kadar diğerleri de başka bir kayıtta.Arşivim kalabalık olmadığı için idareli olmalıyım,:)))Sevgiler.

10 yorum :

  1. Hoşgeldin diyorum öncelikle.Bende tatilden yeni gelmişlerden ve hala evişlerini toparlamakla meşgul olanlardanım.Ama blog arkadaşlarımı da çok özlemişim.Bıyikoz değişik bir tarifmiş,deniycem,eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldin canım
    uzun zaman oldu yazmayalım ramazan ,tatil sıcaklar derken en sonunda bloga döndük bu arada pastan nefis görünüyor ellerine sağlık doğumgününde kutlu olsun canım.......
    Sevgiler.............

    YanıtlaSil
  3. ooo hosgeldin sefa geldin bende tatilden dondugumden beri evi toparlayip yerlesiyorum..

    YanıtlaSil
  4. Çok haklısınız, insan yakınları için severek yaptığı bir şeyi kendisi için yapamıyor. Ama gene de pastanız süper gözüküyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Hoş geldin. özlemiştik seni ve tariflerini.Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Hoş geldiniz:)Haksızlık etmeyin kendinize pasta oldukça güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.Yeni yaşınız kutlu olsun:)Selamlar:)

    YanıtlaSil
  7. Oncelıkle guzel yorumunuz ıcın tesekkur ederım sonra da hosgeldınız dıyeyım:) pastanız bence cok guzel gorunuyor ama emınım tadı cok daha guzeldır :)ellerınıze saglık:)

    YanıtlaSil
  8. Hoşgeldiniz, ne güzel dinlenmişsiniz.Bende aynen hep pratik tariflerle yazı geçirdim,bu bayat ekmek köftesi ilginç geldi.İlk fırsatta ben kepekli ekmekle deneyeceğim,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  9. Hos geldiniz.
    Tatil iyidir ama bazen de yorucu geliyor.
    Yorucu da olsa guzel gecmis anlasilan.
    Bende kolay pratik seyler en iyisi
    Elinize saglik olsun..
    Hayirli gunler..

    YanıtlaSil
  10. Hoşgeldin pasta da güzel görünüyor ellerine sağlık, ekmek köften çok güzelmiş fırsat bulunca yaparım inşaallah.
    Artık mutfakda pratik lezzetler üretmeye başla takipteyim :)

    YanıtlaSil