4 Ağustos 2015 Salı

Yörsan Yemeklere Lezzet Katıyor


Herkese Merhaba hayat işler güçler koşuşturmalar ve dolu dolu devam ediyor. Maalesef bu aralar gelen sehid haberleri ile de çok çok üzücü günler geçiriyoruz.Ailelerine Allah'tan sabırlar dilerim.Antalya'da Serikten de 1 şehidimiz var inanın tüm Antalya oraya gitti son görevlerini yaptılar Nurlar içinde yatsın.Cennetin en güzel yerinde yerini alsın İnşallah.
Geçen hafta ve bu haftada İstanbul'dan gelen kardeşime ve ailesine bizim çok sevdiğimiz küçükken babamızın yaptığı Közde Peynirli Patlıcan ...Evimizde bol bol peynirler olunca bildiğimiz peynirli yiyecekleri bol bol yapıyoruz.Kızım bir kaşar peyniri tutkunudur.Onun için tam bir bayram havası var çorbası makarnası kahvaltısı bol bol #yörsan nın peynirlerinden ve kaşar peynirlerinden zenginleşiyor.Burdan sizde Yörsanın Ürünlerinin diğer çeşitlerine bakabilirsiniz.http://yorsan.com.tr/



 Közde Peynirli Patlıcan
Biz 3 kişiyiz 3 tane patlıcandan yaptım.Bu hafta da kardeşlerim burda olunca çocukları es geçip 4 tane patlıcandan yaptım.
Burda bir ölçü vermem mümkün değil ama tek bir  patlıcana koyacağımız az çok miktarları yazıcam.
Patlıcanı közledikten sonra ortasından 1 parmak kalınlığında aşağıdan yukarıya kadar kesip kabuğunu atın.içine 2 çay kaşığı Yörsan tereyağ koyuyoruz ve yarım kibrit kadar Yörsan beyaz peyniride ilave edip içini kabuklarından hafifçe ayırarak karıştırıyoruz ve düzlüyoruz.Tekrar Köze koymadan önce 1 kaç dilim Yörsan #yörsan kaşarpeyniri ile üstünü kapatıyoruz ve pul biber serpiyoruz.Kızım acı yemediği için onunkini sade yaptım.Kaşarpeyniri eriyene kadar ocakta kalmalı ve servise hazır.
İşte bu kadar basit.Mutlaka yapıp  yemelisiniz bu lezzeti.



1 yorum :

  1. ellerine sağlık Ayça ..Çalışan hanımlar içinde güzel tarifler canım.

    YanıtlaSil