24 Mayıs 2011 Salı

oh be bahar geldi nihayet mayısın sonuda olsa....

Herkeze merhaba! içimde bir coşku var havalar ısındı, bahar geldi diye umarım bundan sonra artık normal bir mevsim yaşarız...Eğer böyle giderse yazı eylül ekim gibi yaşarız...Farkındaysanız mevsimler yer değiştirdi.Geçen sene Ekimde,Kasımda yazdan kalma havalar vardı hatırlarsanız Kurban bayramı sıcacık geçmişti...Bakalım bu sene ne olacak.Ama maalesef artık hiçbir şey eskisi gibi değil....Beş aydır ilkdefa Çaycumadan dışarı çıktım...Geçen hafta bi kaçamak yapıp Ankaraya gittik.19 Mayısta ordaydık bu özel ve anlamlı günde...Kızımla dolaştık alışveriş merkezlerinde,alışveriş yaptık,bol bol yedik nasılsa ikigün dedik diyete ara verdik...Bu hafta hergün spordayım ve akşamları tonlu salatamlayım nasılsa.....Hafta sonu yapıcam dediğim tavuk finger ve soğan halkasını yaptım blogcu bir arkadaştan tarif. http://birdilimbirtutam.blogspot.com/2011/04/tavuk-finger-tavuk-koftesi.html ve bide üstüne dondurmalı irmik helvası battı balık yan gider dedik hafta sonuda bol bol aldık kalorileri aman napalım can boğazdan gelir bunları yemeyip te ne yapacağız...Herkeze bol güneşli günler ve sevgiler...
Tavuk Finger
yarım kilo tavuk göğsü
2-3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 yumurta sarısı
tuz-karabiber
kızartmak için sıvıyağ ve baharatlı 1 paket mısır cipsi ben Doritos taco ile yaptım.
tavukları rondodo kıyma haline getirip içine yumurta,kaşar peynir rendesi,tuz biber katıp yoğuruyoruz.Cipsleri buzdolabı kilitli poşetlerde kırın iyice ufalsın.Elimizi yağlayıp tavuktan parçalar alıp dikdörtgen haline getirip cipse bulayın  ben burdan eşimden destek aldım elim yağlı olunca cipse bulansın istemedim o tabakta arkalı önlü kaşıkla cipse buladı tavukları :))))hafta sonu bana yardım etmeyi sever....ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.200 derecede önlü arkalı pişirin...Afiyet olsun....

Soğan Halkası
3 Büyük soğan,yarım kase un ,1 kase yoğurt,kekik,toz kırmızı biber,tuz ve kızartmak için sıvıyağ.
Soğanları halka şeklinde kesip teker teker ayırın küçükleri içinden çıkarıp ayırın(atmayın ben bir kaba koyup rondodo kesip ertesi gün köfte yaptım orda kullandım)Yoğurda su ekleyip koyu bir ayran yapın bir saat soğanları bu sosta bekletin.Unun içine baharatları koyup karıştırın.Bir saatin sonunda soğanları yoğurttan çıkarın una bulayın fazla ununu silkeleyin ve kızgın yağda kızartın kağıt havlu serilmiş bir kaba çıkarın önce fazla yağını alın...eee yaz geldi kapımızda ne gerek var fazla kaloriye dime yani:))))....eşim nihayet bir soğan halkasını beğendi daha öncekileri sevmemişti...Sizde bir hafta sonunuzu neşelendirin ve yapıp afiyetle yiyin...

2 yorum :

  1. Selam canım bende çıkıyor tarifler sorun yok ama sende neden görünmüyor anlamadım neyse ben sana reçelin ve içeceğin linkini bırakayım bir daha dene bakalım çıkacakmı haber ver ama olurmu?
    reçelin linki:
    http://papatya68.blogspot.com/2010/05/suslu-krepportakal-kabugu-receli-ve.html

    içeceğin linki:
    http://papatya68.blogcu.com/bu-kahve-baska-kahve-arkadaslaaaar/2723257

    umarım işine yarar eğer yanlışlık varsa söyle hangi tarif olduğuna tekrar bakayım canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Tariflerimi deneyip iyi sonuc aldigin ve üstüne birde bana güzel yorum yazdigin icin tesekkürler..

    Berlinden Caycumaya sevgil ve selamlar

    YanıtlaSil