19 Eylül 2012 Çarşamba

Yoğun bir hafta...

Okullar başladı bende son sürat tempomu hızlandırdım...Bir yandan evin işleri,bir yandan Öykünün okul alışverişi,diğer yandan pastalar...Üst katımıza yeni komşularımız geldi ,onlar taşındıktan sonra akşam yemeğe aldım.Dün öğretmenlerimize cheesecake yaptım bugünde bizim sınıfa bir pasta yaptım...Tatlı başlıyalım tatlı geçsin dime ama...Güzel oldu hem öğretmenlerimize hemde çocuklara...Bugün pastaları dağıtırken çocuklar okadar tatlıydıki hepsi ya çubukları istiyor,yada üstündeki şekerleri.Ama 1 dilim yetmedi inanın hepsi ikinci dilimi istediler.Fakat ben aynı boy pastadan anaokuluna da yapmıştım ama nerde ikinci dilimi isteyecekler ilk dilimi bitirememişlerdi.Okulun bahçesinde koşup oynamaktan bütüngün bir yukarı bir aşağıya bitmiş enerjilerini depoladılar.
Kızımın okuldaki ilk günü

Çaycuma Koleji

Büyük sınıflar yeni başlıyan öğrencilere hoşgeldin diyerek balon verdiler.



Bu uygulamayı çok sevdim.Her yeni gelen sınıf bir ağaç ekiyor.



Size geçen gün çok hamaratım bütüngün mutfaktaydım diye yazmıştım.İşte şimdi sırası geldi.

Piştiğinde çok güzel kabarmıştı ama..

 ISPANAKLI AÇMA BÖREK
Ben böyle börek yaparken hiç ölçü kullanmam.Göz kararı hamurun tutması ile orantılı un ve su koyarım ama aşağı yukarı bir ölçü vreceğim...
Küçük tepsiniz varsa...5-6 su bardağı un,2 su bardağı su yetmezse artabilir
Büyük tepsiye 8-9  su bardağı un,3-4 su bardağı un eğer cıvık olursa un katılır.
1 paket yağ eritilecek,tuz ve üstüne sürmek için yumurta sarısı...
İç malzemesi,Ispanak ve soğan,karabiber tuz.Kavrulacak ve soğutulacak...
Hamuru yoğuruyoruz.Bir müddet bekletiyoruz(en az 10 dakika)Süre uzarsa daha iyi olur.Hamuru ikiye bölüyoruz ve her bezeyide un ile açarak  6 küçük beze yapıyoruz.Küçük bezeleri tabak büyüklüğünde açıp aralarına erimiş yağ sürüyoruz.Bezeler bitene kadar devam ediyoruz en son 6.cının üstüne yağ sürmeden buzdolabında 15 -20 dakika bekletiyoruz.Hamurun diğer yarısınıda bu şekilde yapıp bekletiyoruz.İlk yaptığımız kat kat hamuru un ile tepsi kadar açıyoruz yağlanmış tepsiye buruşturarak seriyoruz ıspanaklı harcı yayıyoruz.İkinci kat kat hamuruda un ile açıp üstüne kapatıyoruz.Yumurta sarısı sürüp fırında pişiriyoruz.
 Ben bu böreği üçüncü kez yapıyorum.Gözünüzde büyütecek bir şey yok,İlk yaptığım siparişdi risk alarak yaparım dedim ve yaptım...Siz hamarat hanımlar bunu mutlaka yaparsınız...ve o gün ikinci yaptığıma sıra geldi...Nasıl canım hem frambuazlı ve çikolatalı bir şey istiyor.Aslında çıkış noktam ve ilham kaynağım bu...

Magnum dondurmanın en sevdiğim olanı...
Ama hava soğuk canım dondurma istemiyor.Ne yapayım diye düşünürken biraz internette araştırdım.Bir iki şeyi birleştirerek bunu yaptım...



Frambuaz soslu Ağlayan Pasta
kek malzemesi
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
4 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
vanilya aroması 2-3 damla
kek pişince üstüne 2 su bardağı süt
1 paket krem şanti,1 bardak süt ile hazırlanıp buzdolabında soğutulacak
1 paket meyveli sosu arkasındaki tarife göre yapılıp soğutulacak.
Keki hazırlayıp kare ve yağlanmış bir borcama döküp 180 derecede pişiriyoruz.(kürdan ile kontrol ediyoruz)İlk sıcağı çıkınca 2 bardak sütü döküyoruz soğuduktan sonra kremşantiyi yayıyoruz.Buzdolabında biraz bekletiyoruz.Kek fırındayken frambuaz sosu hazırlamalıyızki soğusun.Daha sonra kekin üstüne sosu döküp tekrar buzdolabında servise hazır hale getiriyoruz.Eğer sizde çikolata ve frambuaz tadını yakıştırıyorsanız yapın derim çok beğenildi.Arkadaşım Emelede denettirdim çok beğendi...
Not:Ben bu kayı dün hazırlamıştım.Ama dün çok yorulmuşum kaydın yarısı hazır değildi bu sabah tamamladım.O yüzden tarih hataları olur diye söylüyorum.
Herkeze sevgiler...Koşturmacılar kraliçesi bugün sipariş doğumgünü  pastası yapacak bana bol bol dualar gönderin temiz ve güzel bir pasta yapayım:)))
Sevgiyle kalın....

5 yorum :

  1. Öykü çok mutlu anlaşılan,çok tatlı çıkmış:)) böreklerde güzel ,pastaya zaten laf yok:) ellerine sağlık.Ne iyi komşusun sen bende sizin apartmana taşınıcam:) Bu arada dikkatimi çekti postlarının altına etiket koymamışsın,ulaşılır olması için etiket koymalısın sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Pastalar börekler çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok tatlı maşallah okula başladı diye nasılda mutlu inşallah okulunu ve arkadaşlarını çok sever:)))
    pasta ve börek de çok güzel görünüyor bu saatte işte olunca göze dahabi güzel görünüyolar ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Unutmadan en son yayınladığım kurabiye tarifimi atlama muhtemelen biliyosundur ama sen yinede bir bak gerçekten çok lezzetli oluyor.

    http://znurundunyasi.blogspot.com/2012/09/cevizli-kurabiye.html

    YanıtlaSil
  5. Çok tatlı maşallah canim benim
    Pastalar börekler çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil