21 Kasım 2012 Çarşamba

Her Şeye Devam....


Uzun bir ara oldu bu yüzden sizden özür diliyorum:))))
Blog yazarı olupta eğer bir hafta bile  ara veriyorsanız.Bu hem size hem de takipçilere uzun geliyor.Merak eden festigan ve vuslata teşekkür ederim.Diğer arkadaşlar merak etmemiş ona biraz bozuldum...Acaba ben mi çok meraklıyım blog arkadaşlarım biraz aradan kaybolunca çok merak ediyorum..Festigan İlhan Bey sağlığım ile ilgili problem olabileceğini düşünmüş ama şükür çok iyiyim.Bel fıtığı ile ilgili ilacıma devam ediyorum,diş tedavim için sanırım gelecek hafta kanal tedavisi olmak için tekrar doktora gidicem.Benim esas sizlerden bukadar uzaklaşma sebebim Dukan dietine başlıyaşım.Geçen pazartesi başladım 1 haftayı geçtim.Bu sebebten dukan yemeklerim facebook adresinden sürekli yemek tarifleri yazdım onları inceledim yapabileceklerimi yaptım.Tabii çok tarif var ama ufak tefek denemeler yaptım.Kurabiye ve kekler çok başarısız hele bir tart yaptım üstünün lezzeti güzel ama o yulaf kepeği yokmu nasıl lezzetsiz bişey ...Severek yediğim sadece kızlarımla mutfakta(Fatoş) blog sahibi arkadaşımın verdiği helva tarifi idi.Bu hafta testlerimi yaptırıcam eğer kolestrolüm çok yüksekse bırakıcam çünkü tansiyon yüksekliği ve düşüklüğü yaşıyorum.Et tavuk ve omlet yemekten inanılmaz bıktım.Arada kaçamaklar yapıyorum bu da hiç hoş değil ama bıkkınlık oldu.Sadece saf protein yemekten.İstanbula eğitime gittim geçtiğimiz haftasonu oraya giderken yaptığım yulaf kepeği pan keklerden ve kurabiyelerden almış ve yulaf kepeğimi unutmuşum.Biraz diette sapmalar oldu bu yüzden  bakalım bu hafta atak evresi perşembe bitiyor.Sebzeleri çok özledim.
Böyle bir diet yaparken sizlere gelip yorum bırakamadım,o güzel yemekleri görüpte yiyememek çok zor. Laf aramızda geçtiğimiz hafta evdekilerede nekadar sevmediğim yemek varsa yaptım.Böyle işte uzun zaman ara vermemin ikinci sebebi ise onbeşgün önce aldığım pasta siparişim.Onun için epey araştırma yapıp bir o kadar da uğraştım.İlk defa benim karar verdiğim tasarladığım bir pasta oldu o yüzden benim için özel bir pasta işte bu....

İyiki bloğum var iyiki bir sürü arkadaşım var diyorum bunu dememe işte bu oldu...Bana bu bebeklerle yolladığı not defterinde yazan yazı...Beni ağlattı...İnsanın birbirini tanımadan sevmesi işte ilk cümle siz olsanız ağlamazmısınız???



çok şekerler değilmi?
Öznurun sayfasında bu bebekleri görünce hemen 2 tane sipariş vermiştim.Oda hemen başlamıştı.Onun yaptığı el emeği olan elişlerini internet üzerinden satmasını adını duyurmasını çok istemiştim onu bu konuda çok destekledim.Bukadar arkasında dururken hemen ilk sipariş verenlerden olmak istedim...Şu sıralarda kızıma Şirineyi örmekte.Öykü sabırsızca bekliyor.Arkadaşlarımın,akrabalarımın bebeklerine sıradan hediyeler götürmektense bu tip el işi değerli hediyeleri götürmek bence çok değerli.Bu işler Avrupada o kadar değerli ki aslında bizim kadınlar orda olacak nasıl para kazanırlar.Bununla ilgili bir röpörtaj okumuş ve çok şaşırmıştım sonuçlarını okuyunca...Lütfen sizde sevdiklerinize bu değerli bebeklerden yada diğerlerinden götürün yada kendi çocuklarınıza işte arkadaşımın bloğu....zaten bir çoğumuzun ortak arkadaşı...http://znurundunyasi.blogspot.com/
Uzun zaman önce blog arkadaşı olmuştuk koşa koşa gittiğim bloglardan biriydi.Daha sonra uzunnn bir ara verdi.Geçenlerde bana gelen blog haberlerinde yaptığı son işleri görünce vuruldum hemen benim olmalı dedim hemen yorumda belirttim.Beni aradı ve facebooktan son yaptıklarına bakıp karar verdim.Bir hafta sonra geldi.Bugün tekrar sipariş verdim.Hem kendim için hemde arkadaşıma ev hediyesi için ...Ben çok sevdim üstüne hamurdan kabartma yapılmış hiç sıradan değil.İşte bakın....

                                              Bence bu kavonozlar kaçmaz.
Ben bu kavonoza kurabiye koymayı düşünüyorum...Diğerine de bakıcaz artık???işte arkadaşımızın bloğu http://serap-delikizinceyizi.blogspot.com/
ne çeşitler var mutlaka görün...
Size bugün tarifini vermek istediğim  palyaço pastasını yaptığım araba bisküvileri pastanın yanında tuzlu bir çeşit olmasını isteyen annesi oğlu için bu kurabiyeleri istedi.


Tuzlu Bisküvi(kurabiye)
yarım paket margarin oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvıyağ
1yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
yarım su bardağı kaşar peyniri
orjinalinde pul biber vardı ben çocuklara yaptığım için koymadım.
1 paket kabartma tozu
1 yumurtanın tamamı birinin beyazı içine sarısı üstüne....
Ve aldığı kadar un biraz kulak memesinden sert olmalı vaktiniz varsa buzdolabına koyun hamur soğuduktan sonra daha iyi şekeil veriliyor.
İstediğiniz kalıpla kesip 180 derecede 20 dak.pişirin dışarı çıkınca dahada sertelip istenilen kıvama gelecektir.
Ben bu kurabiyelerden 50 tane yaptım miktarları çoğaltarak.Sipariş oluncada böyle teslim ettim.


Benden şimdilik bu kadar....Sevgiler sevdiklerinizle...
Bir sonraki kaydım İstanbulda aldığım eğitimle ilgili olacaktır...


22 yorum :

  1. Pembe'cim yorumuna cevap yazdim:)

    YanıtlaSil
  2. Selam çok hoş ve samimi bir yazı severek okudum birde ben diyet yapabilsem kilo vermem lazım. Örgü bebekler ve kavanozda çok hoşuma gitti. Güle güle kullan Allah'a emanet ol canım..

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle hoşgeldin canım. Bozulmakta haklısın. İnsna zamanla alışınca daha fazla ilgi alaka bekliyor sevdiklerinden. Kendi adıma özür dilerim. Hediyelerin de çok güzel, kurabiyelerin de.. Tekrar burda olman en güzeli..

    YanıtlaSil
  4. Pastanada ,kurabiyelerinede bayıldım,süper olmuş..ellerine sağlık..
    Şimdi bakıyorum bebeklere ve kavanozlara..çok beğendim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkür ederim Deniz Kaanda çok şanslı pasta çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,hoş geldin. Evet bende merak ettim ama 2 satır yazıylada nerlerdesin demek aklıma gelmedi işin gerçeği kusuruma bakma.. Dukan diyetini burda arkadaşlaaar yürütemedi. Hepsi bıraktı bırakanlarda tekrar kilo aldılar kolay gelsin....

    YanıtlaSil
  7. bebekler çok şeker canım.yapan arkadaşın emeklerine sağlık.pastayada ayıldım doğrusu.döktürmüşsün resmen ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Canım teşekkür ederim iyileşmene dönmene çok sevindim..Cicilerini güle güle kullan, kurabiyelerini afiyetle yesinle..Öptüm seni..

    YanıtlaSil
  9. Ayça'cığım, pastan çok güzel olmuş canım. Emeklerine sağlık. Kurabişler de harika, ellerine sağlık olsun. Cicilerine ise bayıldım. Sen de kuzucuk da güle güle kullanın. Çok öpüyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Canım,
    kıyamam ben sana. Nasıl da alınmış. Bizlerde seni seviyoruz kuzum.
    Yaptığın pastana bayıldım. Ellerine sağlık.(MaaşAllah diyorum) Ne güzel şekiller yapmışsın öyle.Ben hala o kadarını beceremiyorum.
    Kurabiyelerin de çok şıklar. Delikanlı nasıl da bayıla bayıla yemiştir.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. Face de resimleri görünce eğitime gittiğini anlamıştım Ayşe Yamandan eğitim aldın sonunda senin onun fikirlerini ne kadar önemsediğini biliyorum bikeresinde sana yorum bırakmış diye çok sevinmiştin senin adına çok sevindim ve yaptığın çiçeğe bayıldım.Benden bahsettiğin için çok teşekkür ederim güzel sözlerin benim için çok değerli. Öykü kuzusunun beresini bitirdim şirinede bitti birleştirme aşamasında şu sıralar bloguma uğradıysan görmüşsündür bir arkadaşımın hediyelik eşya dükkanı için kapı süsleri yapıyorum. en kısa zamanda şirineyi bitirecem inşallah seni ve minik prensesini öpüyorum sevgiler:))))

    YanıtlaSil
  12. Canim cok haklisin arayip sormak lazimdi, ki arada sirada baktiysamda sayfana yayin olmadigini gorunce belki tatildesin belki yazmak istemiyorsun diye ses cikarmadim:( ama uzmusuz seni..SORRY !!! Seni sevmezmiyiz canim..kizma ve affet. iyiki bizlerede sitemini yazdin>.. Canim canim. Affettinmiii ????
    Kurabiyelerinde cok guzel olmus .yiyenlere afiyet olsun, ve insallah kanal tedavinde sorunsuz gecer..dondugune sevindim. de dukan dietinede baslamissin hemen :))) paylas ok.

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık seni hiç unuturmuyuz keyifle okudum yazını benimde boynum tutuldu çok nete giremedim tarif koydum çok ziyaretlere gidemedim.bende ne yapıyor diye içimden geçirdim ve geldim.

    YanıtlaSil
  14. Ama sen bize kızdın mıı??? Kızma lütfen bazen olabiliyor böyle... Bu arada pasta çok güzel olmuş ellerine sağlık...
    Madem tahlillerini yaptıracaksın bir diyetisyenle görüşsen ya canım, hiç değilse sana uygun bir program hazırlar...Lütfen kendini yıpratmadan kilo ver olur mu?

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  15. Aman sağlıkla ilgili olmasında önemli değil. Pasta inanolmaz gözüküyor, ya nasıl kıyılıp da yenir o. Bu arada sizin turşulardan kurdum. 20 gün oldu. Geriye 83 ay 10 gün kaldı. :))) Tekrar hoş geldiniz.

    YanıtlaSil
  16. canım benim hoşgeldin...
    tabiki bende seni merak ettim...
    yoğunsudur diye rahatsız etmek istemedim :((


    bu arada deniz kaanın doğum günüsü kutlu olsun...
    pasta harika olmuş...
    tabiki tuzlu kurabiyelerde öyle...
    ellerine emeklerine sağlık...
    çok öptüm...

    YanıtlaSil
  17. Çok geçmiş olsun. Pastan muhteşem olmuş. Kurabiyeler de öyle. Hafta sonu ben de kırmızı biberli kurabiye yaptım ama peynirli değil bir daha ki sefere peynirli yapayım ben de. Diyetini bir diyetisyen kontrolünde yapsan daha iyi olmaz mı nacizane fikrim. Sağlığına çok dikkat et. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ee kustun mu bize aramadik diye.kusme bak ziyaretine geldim.gecmis olsun.

      Sil
  18. Kayboldun yine ;) Sanirim kanal tedavine baslayacksin yada basladin bu aralar..Umarim hersey kolay gecer..gecmis olsun simdiden..sevgiler

    YanıtlaSil
  19. bebekler çok şeker canım.Ayça'cığım, pastan çok güzel olmuş canım. Emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Canım benim,siteminde çokk haklısın.İlgiye alışınca aranılmayı bekliyoruz.Ben en içten sevgilerimle birlikte özrümün kabulunü diliyorum.
    Kendi telaşelerimden uğrayamayıp üzülmene sebep olanlardan biri de ben oldum.İnşallah telafi ederim.

    Ayçacım samimi yazılarını okumayı özlemişim:)Bu arada boş durmamışsın.Pasta harika olmuş.Kurabiyelerde:)
    Bu arada diyette başarılar diliyorum.Dükan diyetinin zararlı olduğu da söyleniyor iyi araştır canım. Benimde 2.haftam,ama dukan değil.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  21. Bende bloğuma beklerim...
    http://ebru504.blogspot.com/
    sevgiler...

    YanıtlaSil