Bu kadar zaman da çok yemek yapıldı instagramda paylasıldı,fotoğraf makinemin pilleri sürekli boşaldığı için nasılsa telefonumda güzel fotoğraf cekiyor ya butun kayıtlar telefonda kayıtlı su an yazdığım notebookta da blutooth yok bakalım kaydetmeye calışıcam başarabilirmiyim bilmiyorum...
Uzatmıyorum ve arsivde,burdan yeni mutfagımdan yaptıklarım geliyor...
Hani haftasonu geliyor ya belki canınız isterde yaparsınız. tamda Pazar kahvaltısı için...tavsiye ederim.
Kuymak(MIHLAMA)2-3 kişilik
2 yemek kaşığı dolu dolu mısır unu
yarım paket tereyağ(maalesef cok ama hakkını vermek lazım)
3 parmak kalınlığında(çeçil peyniri,dil peyniri,kaşar peyniri)her hangi biri ben bazen hem cecil hemde k.peyniri koyuyorum birazda ezine...
1 cay kaşığı tuz,1 -su bardağı su
yağı eritin,mısır unu katıp kavurun,koku cıkınca suyu azar azar ilave edin kıvam aldırın(resimdeki gibi)belki biraz daha eklersiniz.Ve peyniri ilave edin...Suyu cekince peynir eriyince yağ üstüne cıkınca Kuymak pişmiş demektir.İşte bu kadar kolay...
Şimdi Sırada gecen yıl yaptığım ama o ara herkezin bloglarda kışa hazırlık çalışmaları arasında kaybolacağını düşündüğüm ve paylaşmadığım Patlıcan Muammarası tam zamanı patlıcan son günlerini yaşıyor,Kırmızı Kapya biberde mutlaka 1- 2 kavanoz yapmalısınız Pazar kahvaltıları için,Kahvaltı günleri için...Çocukluğumdan beridir hep yaptığım bir kahvaltı sosu...
5-6 patlıcan
3-4 kırmızı kapya biber
zeytinyağ
sarımsak 1-2 diş
tuz ve ceviz hepsi isteğe göre miktarlarla yapılabilir
Patlıcan ve kırmızı biber közlenir ve robotta diğer malzemelerle çekilir.Acı istenirse pul biber ilave edilir.ağzını konserve gibi kaynatıp kapatırsanız 1-2 ay buzdolabında muhafaza edebilirsiniz .Çok beklediğinde asidik bir tadı oluyor soylemesi benden.
Kabak Çiçeği Dolması ve Sarma
Ve Katmer,Mayalı bir hamur yaptım ama cok az koydum mayayı actım içine bolca yağ sürdüm ve rulo yaptım 10 dakika bekledim ve açtım tekrar pişirdim.Ben bunların coğunu buzluğa da attım.Pişmiş fotoğraf maalesef yok.(Makınemin azizliğine uğradım işte)
Bugünluk bu kadar olsun...Diğer fotoğraflar yüklenince son yapılanlarıda paylaşıcam...Beni merak edenlere teşekkür ederim.Gayet iyiyim.Beni facebook ve twiterdan bulabilirsiniz yada intagramdan herkeze sevgiler.Yakında görüşmek üzere...
Canım blogda özlettin kendini hepsi çok güzel patlıcanlı kırmızı binerli sosu mutlaka yapıcam ama mayalı poğaça hamur şeklinde buzluğa konulabiliyomu hiç denemedim ama mayasız yapılan her zaman buzluğumda var çıkartıp bir iki saat bwlkiyorum çok güzel oluyo...
YanıtlaSilOooo döndün ha..Güzel umarım Blogda yazmaya bir daha ara vermezsin. Mamaların için ellerine sağlık. Afiyet olsun. Sevgiler canım..
YanıtlaSilhoş geldin canım :
YanıtlaSilHepimiz zamanla ara veriyoruz.ama yine de blogumuzdan vazgeçemiyoruz.kabak çiçeği dolmasını çok merak ediyorum
YanıtlaSilhoş geldin canım ❤
YanıtlaSil