26 Şubat 2014 Çarşamba

Kaldığımız Yerden Devam

Biliyorum coğunuz bana kızdı devam edemedim bloğa geri dönemedim.Ama inanın uyum sorunu yasadım.Sonbaharda yazın o hareketli günlerin ardından soğukların başlaması 6-9 gün süren Antalyanın yağmurlu günleri beni sıktı bunalttı evden dışarı cıkamaz oldum.Evde oturdukça oturdum.Elim ayağım kalkmadı,günlük işlerin dışında elimde telefonla sadece sosyal medya aglarını kullanarak bazı blog arkadaslarımla ve facedeki arkadaşlarımla haberleştim.Tam başlıyayım diyorum yine bir bahane...Hafif bir depresyon geciriyorum.Sabahları yürüryüş yaparak bunu azaltmaya çalışıyordum ama kısın başı burası çok soğudu onuda bırakmak zorunda kaldım.Kilo üstüne kilo aldım:(((( Çaycumadaki arkadaş grubumu günlerimi gezmelerimizi tozmalarımızı çok özledim.Aman ne yapayım günü ev gezmesin demiştim buraya gelince hergün dışarı çıkar hiçbir sey yapmasam önümdeki caddede bir tur atarım demiştim.Ama yukarıda bahsettiğim sebeplerden çok elzem bir şey yoksa hiç dışarı çıkmadım.Haftasonları ancak eşimle ve kızımla çıktım.Şubat tatiliyle biraz evden çıkmaya başladım.Umarım böyle devam eder.Çok kalabalık bir sitede ev bulmuştum hem burda çok müşterim olur hemde arkadaş edinirim diye.Ama ne hazırladığım pasta afişini asma girişiminde bulundum nede tan ıdıklarım 10 parmagı geçmedi 400 kadının içinde.Yazın havuzda tanıştıklarım,asansörde tanıştıklarım yürüyüşde tanıştığım arkadaşlar sayesinde pek arkadaş edinemedim.Oturduğum apartmanda asansörde bir hanımla tanışmıstım benim gibi ev hanımıydı(zaten arkadas olamamamın en buyuk nedenleri coğunun iş kadını olması) yazın burda yoktu benim gibi 2 ay yazlığa giden bir hanım,sonbaharda geldimi döndümü derken Aşure vermeye gittim ve kahve içmeye başladık,Beni çalışan ve ev hanımları birlikte yaptıkları kahvaltı gününe çağırdı şimdilik misafirim ama yinede bir kaç kişi ile tanışıp gün ortamını yaşıyorum onlarla.Çaycumadaki hayatımı yaşantımı özlüyorum alışacağım tabi sabırla bekliyorum.
Çok uzatmıyorum...Geçen hafta blogdan arkadaşlarımı davet ettim bir arkadaşım (birdilimdüş)son bir daha teyit etmediğim için halbuki ilk onunla konuştum ama oluyor böyle şeyler telefonda iletişim hatası diyelim diğer arkadaşımın da(salişpasta) çocuklarının hastalığı sebebiyle katılamadı.Gelen arkadaşlarımla (birkaselezzet,birtutamkekik,kekdekor) keyifli bir gün geçirdik.

Geldikleri için teşekkürler.Diğer blogcu arkadaşlarlada en kısa zamanda tanışmayı ümit ediyorum.
Bu hafta sıcağı sıcağına yaptığım bir yemeği paylaşıcam önce sizinle...

Zerdeçallı Tavuk Kanatlı Patatesli Kereviz Yemeği
Tavuk kanadı istege göre bağlı adeti
2 büyük patates,1 tane soğan
1 tane kereviz
1 çay kaşığı zerdeçal
zeytinyağ,tuz salça
Kerevizi soyduktan sonra ılık ve limonlu suda bekletin kokusunu ve gazını bıraksın.Yağda ilk önce tavuk kanatlarını pişirin ve bir tabağa alın,sonra soğanları soteleyin ve sırasıyla önce patatesleri,kerevizleri ve salçayı ilave edin.Zerdeçall ve tuzu ilave edip su ilave edin yeterince kısık ateşte pişirin.
Arkadaşlar ben buraya geldiğimden beri pek pasta siparişi alamadım evet yaptım pasta ama çoğu bize.Evde oturmaktan sıkılırken ben evde Öyküye aldığımda keçeleri çıkarıp ona bir kapı süsü yaptım.ve gerisi başladı....şimdi kendime bir uğraşda edindim ve siparişde alıyorum.Bana bu konuda destek veren Öznura çok teşekkür ederim.(Öznurundünyası) benım facebookta bir sayfam var sizden beğen yapmanızı ve takip etmenizi rica ediyorum o sayfada hepsi mevcut.Antalya'da Ayça Butik Pasta ve Kurabiye
Aslında sizinle paylaşıcak o kadar fotoğraf varki ama sanırım hepsi yetişmez.
Önce birkaç pasta

Bu pastayı Su dokuyu çok seven kayınvaldeme yaptım...
Bu kızımın öğretmenlerine...
Bu yıl Öykünün doğumgünü Çok kalabalık ve güzel oldu 1 ay uğraştım..


Cake popslar çok uğraştım çok yoruldum ama değdi
 Kurabiyeler ve kızlara süsler
Bu yıl ki temamız
Prenses Sofia


Prenses teması evde de bitmedi aile içinde ve komşumuzla tekrar doğumgünü


Evet şimde yeni işim Keçeler
ilk yaptığım kızıma

O ara eşimin kuzeninin bebeği oldu biz hala Muğlaya gidip bunu veremedik bebek oldu 5 aylık artık bununda önemi kalmadı yenisini yapıcam
Eşimin yazında diğer kuzeninin bebeği olmuştu hadi onada yaptım
Eva ve Keçe karışık
Arkadaşlarımıza oturmaya gidecektik hadi çocuklarada hediye yapayım

Onun adıda Öykü...
Ve tamamen ilk keçeden kapı süsüm ve bununla Bismillah dedim
Baktım yapabiliyorum kim tutar seni Ayça...
İlk siparişim bunları götürdüğümüz arkadaşımdan geldi görümcesi doğum yapacaktı ve bunu istedi
Benim kendime bile şaşırdığım durum ...ben tamamen elimle çiziyorunm kalıp yok ve elimle dikiyorum.
Ve ikinci siparişim hem siteden komsum hemde eşimin lise arkadaşının kayınvaldesi torununa bunu istedi
bende diğer torununa bizim arkadaşımızın çocuğuna bunu yaptım
Sonra hızımı alamadım
eşimin diğer kuzeninin çocuğuna benim kuzenimin çocuğuna

ve artık bu işler devam ediyor çokkkk zevk alıyorum şuan 2 siparişim var yapacağım hediyeler var.Depresyonumu bunlarla yendim bazen yemek yapmayı bile unutuyorum inanın.Başından kalakamıyorum tabii süreklide evde oturuyorum bakalım yaza kadar yapmak istiyorum 
bunlarda daha önce Öznurda gördüğüm toka kutularından etkilenerek yapıldı
bendeki şeker hamuru kovalarından...
 Bu ilk olan kızımın diş doktoruna
 Bu kızıma

Bu da bana temizliğe gelen yardımcımın kızına
İşte böyle...uzun bir kayıt oldu ama sıkılımazssınız umarım bol fotoğraf var.Hepinizi özledim ve şimdi sizlere geliyorum...

27 yorum :

  1. yeniden görmek çok güzel..hoşgeldin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cacaron blog desem hatırlar mısınız acaba ? :)

      Sil
  2. Ablacım bunlar ne güzel şeyler ellerine kollarına sağlık :) bayıldım hepsine,üretmek negüzel birşey diimi ,sende bunu hakkıyla yapmışsın :)
    Gçen hafta bizde anltalyadaydık,günübirlik gelince gezmesi keyifli oluyor avmleri,ısparta küçükya oraya gelince buldumcuk oluyoruz :)) yazın nefes alınmıyor ama orada,geçen hafta bile biz montlarla geldik baktık kimse ceket giymemiş :)

    YanıtlaSil
  3. Canım benim hoşgeldin.... blogumdaki yorumuna cevap olarak yazmıştım ama yine yazayım, bir saat kadar önce senin kargoyu hazırlarken seni düşündüm ben yapıyorum Ayça bloga girmeyeli yorum bile yapmıyor diye hatta seni arayacaktım bu yüzden artık bloga gel diye, bu sırada bloga bir girip bakayım dedim açınca baktımki sen çok şaşırdım çok sevindim her ne kadar face de falan görüşsek de blogda aratıyosun kendini:))) ve kargonu hazırladığımda yine küçük bir mektup yazdım sana her şey biz insanlar .çin biliyosun sabır herşeyın ilacı öyle depresyona falan girmek yok:))) seni çok seviyorum burada 7/24 seni dinlemeye hazır bir kız kardeşin ,arkadaşın,sırdaşın var biliyosun... kendine çok .yi bak çok öpüyorum seni:))))

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldin canım. Alıştığın bir ortamdan çıkıp yeni bir yere taşınmak zorlamış seni. Yavaş yavaş alışırsın merak etme..Biraz zaman alacak...Özledik seni bak bizler buradayız...

    YanıtlaSil
  5. CANIM BENİM HOŞ GELDİN SENİ TANIMAK SOHBET ETMEK HARİKAYDI LEZZETLERİN VE EL EMEKLERİN İÇİN ELİNE SAĞLIK AİLENLE ÇOK MUTLU OL TAMAM:)))))

    YanıtlaSil
  6. Hepsi birbirinden güzel ve başarılı çalışmalar, emeğinize sağlık. Kerevizi şimdiye kadar hiç sıcak yemek olarak yapmadım ama bir arkadaşımın önerisi ile tavuklu pişirmeyi düşünüyordum, sizin tarifinizle ilk fırsatta deneyeceğim. Çaycuma'yı anılarınızda güzel olarak anmanıza çok sevindim, eminim Çaycuma'daki tanıdıklarınızda sizi aynı şekilde hatırlar, dostluklarınız ömür boyu sürsün.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Canim hosgeldin diyorum .kisa bir ziyaret bu gelecegim tekrar. Bana gonderdigin yorumu yayinlarken bir sorun oldu benden kaynaklanan yorumun yayinlanmadi emailde gozukuyor ama bloga sadece ismin cikiyor. Cok ozur diliyorum yorumun yok gorursen yanlis anlamayasin:) . Okudum sevindim cok tesekkur ettim.

    YanıtlaSil
  8. CANIMM SELAMM..ÇOK SEVİNDİM DÖNDÜĞÜNE...SIKMA CANINI ELBET ZAMANLA GENİŞ BİR ÇEVREN ARKADAŞLARIN OLUR...BU ARADA KAPI SÜSLERİNE PASTALARINA BAYILDIMM..EMEĞİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..HAA BU ARADA KİLOLARA TAKMA GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER :))

    YanıtlaSil
  9. tekrar hoşgeldin canım.inşallah artık hep buralarda olursun.postu çok büyük bir zevkle okudum.sevgiler canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Çok çok güzel.. Sefanız olsun.. Görüşmek üzere. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Canım selam,hoşgeldin ..Tekrar..Benim güzel arkadşım nerelere kayboldu diyordum..Seni ve güzel postlarını çok özledik..Hiç kendini üzme ,her şey zamanla yerini bulur...Bence sen herkes için çok büyük bir kazançsın,iyi bir arkadaşsın..Bu arada yaptıklarına bayıldım,ellerine sağlık..Bizi unutma,bence blogun ,kendi başına bir terapii,,Bekliyorum,güzel tariiflerini..Öpüyorum..

    YanıtlaSil
  12. Döndüğüne sevindim canım hoş geldin.:)

    YanıtlaSil
  13. herkeste bir durgunluk var bu sene.....

    YanıtlaSil
  14. Canım benim hoş geldin, çok ama çok özledik seni. İnşallah her şey yoluna girecek ben inanıyorum. Sabretmek gerekiyor bazen. Alışacaksın ve çok da güzel dostluklar kuracaksın. Çünkü sen kalbi çok güzel bir insansın. Her şey zamanla oturacak merak etme. Kendini de yıpratma lütfen. Yaptıklarına bayıldım. Keçeler şahane :))) 10 parmağında 10 marifet benim arkadaşımın maşallah... Ziyaretin çok mutlu etti beni, teşekkürler :)))
    Çok öpüyorum seni, görüşeceğiz yine canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. hoş geldin tekrar, bende eskisi kadar ilgilenemiyorum blogla ahh bu telefonlar yok mu:) lakin bloğun ve blog komşularının yeri çok özel..El emeklerin çok güzel, ellerine sağlık, sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. hoşgeldinn ayça,cım.:)
    ne iyi ettin de geldin
    arada bir oluyor böyle kopuşlar.önemli olan oparlanmak bi noktadan sonra..
    ben sana güveniyorum,o gözlerinde ki harika ışıltı olduğu sürece başarırsın sen..;)
    ayrıca o harika saatlerimi unutmadım,tekralayalım inşalahhh
    öperim canımm sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Canım,
    hoş geldin. Her zaman yeni yerler başlarda bu sıkıntıları yaşatır ama ülkenin en güzel yerlerinden birine taşındın eminim zamanla alışırsın ve orada da çok güzel dostluklar, arkadaşlar bulursun.
    Yeni uğraşına bayıldım. Ellerine sağlık. Her biri ayrı güzellikte olmuş.
    Blog arkadaşlarınla buluşmuşsun ve ne güzel bir gün geçirmişsiniz. Hepsine selam olsun.
    Ankara ya gelmeden önce haber ver bekliyorum. (Lütfen önceden telefonlaşalım Eliifimi de çağırayım)
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  18. Canım hoş geldin sakın bir daha ara verme.Dönüşünde muhteşem oldu bana göre bir çok birikimlerle döndün demekki boş vermemişsin yalnızlığını, can sıkıntını blogla uğraşarak giderebilirsin güzel bir fırsat benim en 2 saatimi alıyor. Bloglar kapanacak diyorsun ben öyle bir duyum almadım neden kapanıyor bilgin varmı.Çok güzel şeyler üretmişsin ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim...bu arada yeni internet sitesi yasasında bununla ilgili şeyler var...instagram bloglar reklam ve kazanclar denetimsiz yazılar...

      Sil
  19. Ayy ne cok seviliyormuşum çok gururlandım herkeze çok teşekkür ederim...Daha gezecek arkadaşlarım var onlarıda çağırayım bakalım...

    YanıtlaSil
  20. Hoş geldin. Bi daha böyle uzun aralar vermemen dileğiyle. Selamlar sevgiler:)

    YanıtlaSil
  21. Hoşgeldiniz. Yer değiştirince hele çok büyük umutlarla bir yere gidince insan sudn çıkmış balığa dönüyor. Şimdi insanlar Antalya'da da bunalıma mı girilir diye düşünür ama kazın ayağı böyle değil. Yaptığınız şeyler hepsi muhteşem. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  22. aaa sitenize bir girdim. fotoğrafta 3 tanıdığım aynı masa da nasıl şaşırdım:) Yasemin le bir süre aynı ilaç firmasında çalıştık.ayşegül hnm ve ayşe hnmla da bu yaz tanıştım.ne güzel sürpriz oldu:))

    YanıtlaSil
  23. Merhaba, önce prensesin doğum gününü kutluyorum. Mutluluk dolu başarılı,sağlıklı bir ömrü olsun.
    Büyükşehirlerde arkadaşlar sayılı olur. Küçük şehirler gibi olmuyor. Kapı süslerin güzel olmuş,emeğine sağlık ,strese iyi gelir :) zamanla siparişlerin çoğalır ,olumsuz hiç bir şey düşünemezsin canının sıkılmasına vakit yoktur. Bana da çok iyi geldi . Başarılar diliyorum ,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  24. Canım, her şey harika görünüyor. Özellikle kapı süslerine bayıldım. Ellerine sağlık Ayça'cığım. Çok öpüyorum,sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. ellerinize saglik ne kadar guzel bir sofra!!! keske orda olsaydim :)
    pastalar da cok gzl duruyorlar ellerinize saglik...
    sevgiler!

    YanıtlaSil