4 Mayıs 2011 Çarşamba

Bu BLOGLAR KAPATILDIĞINDAN BERİ SOĞUDUM BİR TÜRLÜ AÇIP TARİF YAZAMIYORUM...



Bahar geldi evde de durmak istemediğimdenmidir.Bloglardan soğudum içinmi bilmem evde de olsam açamıyorum bir türlü.Hergün spora gidiyorum nerdeyse benden öncede kızımın bale çalışmaları var.Anlayacağınız bir türlü biriken tarifleri veremedim.Bende yeni yaptığım tamda baharın geldiğini müjdeleyen bir meyveden yaptığım çilekli pastayı yayınlayayım dedim... Tarifini Nurhan abladan aldığım ve sık sık ta yaptığım rulo pasta gibi,http://turkuaz37.blogcu.com/ onunda eli çok güzeldir çok beceriklidir...Onun sayfasında da güzel tarifler var bakarsınız..Pastanın içide blogcu Aynur ablanın kırıntı cheese cakenin labneli kremasının  yarım ölçüsü o tarif artık benim pasta kremam oldu hem hazırlanışı kolay hemde çok lezzetli...http://papatya68.blogspot.com/2011/01/yildonumu-pastasi-ve-ben-buldum.htmldediğim gibi krema ölçüsünün yarımını yapın ılıklaştırın. pastayı yarım bardak meyvesuyu ile ıslattım nefis oldu kızımla eşim bayıldı diyebilirim aaa zaten unuttum kızımla yaptım onun ilk denemesi.Güzel olunca ben yaptım ya onun için diyor:))))
Rulo Pasta için,
2,5 fincan un(türk kahvesi fincanı), 2 yumurta
2 fincan şeker,2 kaşık süt,2 kaşık sıvı yağ,1 paket kabartma tozu,Hepsini karıştır yağlı kağıt koy tepsiye üstüne dök kek karışımını önceden ısıtılmış fırında pişir.Fırından çıkarınca ilk 5 dakika beklet sonra yağlı kağıtla birlikte rulo sar ve öyle soğut.
İç kreması,
1,5 bardak süt,1 kaşık un,yarım yemek kaşığı nişasta,
yarım su bardağı şeker, 1 yumurtanın sarısı bu malzemeleri pişiriyoruz mikserle ılıtıyoruz.İçine 1 paket labne koyup tekrar biraz mikserde çırpıyoruz.Ve bu kreamayı meyve suyu ile ıslattığımız pastanın içine yarısını döküyoruz arasına çilek koyuyoruz dilimlenmiş olmalı,Kremanın yarısınıda üstüne döküyoruz pastanın üstünü tekrar çilekle süslüyoruz.
İşte bu kadar basit...İnternette bugün bir yavaşlık söz konusu yarım saat beklettim tek bir fotoğraf için daha sonra ekleyeceğim diğerlerini.

5 yorum :

  1. Selam canım
    ben aslında yorumunu okuyunca geldim bakmaya ama yazın henüz yayınlanmamıştı şimdi ancak bakabildim pastan çok güzel olmuş eline sağlık çileklerle süslemişsin beyaz pastaya çilek çok yakışıyor haaa bu arada kızının da eline sağlık pastadan başlamış gelecek var bu kızda:)
    bloglarda artık sorun olmayacakmış inşaallah tariflerini eklemeye devam et bekliyorum canım

    Kremamı çok beğenmene de ayrıca sevindim övgülerin için teşekkürler umarım gerçekten hakediyorumdur
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Ayca...Blogumu ziyaretin övgü dolu sözlerin ve verdigin püf noktalari icinde tesekkür ederim.Bende ziyaretlerimi eksik etmeyecegim.Güzel tariflerinden yararlanmak isterim....Sevgiyle kucakliyorum

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim...Aynur abla ve Fatma teyze....bende size sevgiler gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  4. Turkish Underwearing desing
    www.yoncatoptan.com
    If you wisit me , I will be glad:)
    :)
    :):)
    :):):)
    :):):):

    YanıtlaSil
  5. Ayça Hanım merhabalar;
    Bu tarz pastaları çok seviyorum!! Çilekli olması da cabası :)

    Ellerinize / gönlünüze sağlık.

    Ayrıca nezaketiniz ve içtenliğiniz için çok teşekkür ediyorum.

    Türkmenistan aslında güzel bir ülkedir. Bilhassa başkent ; Aşkabat ( Yani Aşk Şehri )
    Keşfedilesi / görülesi nice mutena köşeleri mevcut.

    Biz daha önce orada yaşamıştık. Hatta minik kızımız orada doğdu :)

    Ben çok seviyorum. En yakın dostlarımız da Aşkabat'ta yaşamakta. Libya'dan sonra oraya geçmeyi planlıyorduk ki tevafuk oldu. Her şeyde bir hayır var hakikaten :)

    Gül düşünelim ki gülistan olalım inşaAllah.
    Hepimizin hakkında daima en hayırlısı ola.

    Tekrar görüşmek üzere ;

    Kalbi sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil