11 Ekim 2012 Perşembe

Acıyor acıyor çok acıyor.

Evet dün akşam ameliyat oldum.Bitti deyip sevinemiyorum.Sorun olmayan çürük olmayan dişleriminde(20)çekilmesi gerekir demezmi doktor.Filmde gösteriyor üstünüde alalım nasılsa uyuştu diye sana faydası yok diye ee tamamda benim canım çok acıyor.6-7 kere iğne yapılmasına rağmen benim canım çok acıdı dişimi dörde böldüler o testere sesi gibi bişey beni mahvetti her batırışında benden çığlıklar bağırmalar.Eşim yan odada benim her bağırışımda oda ayaklanmış.Ama elden ne gelir içeriye girmesi yasak...1 saat demişti doktor okadar uzamadı ama kendimi okadar çok sıkmışımki şuan heryerim ağrıyor zaten çok halsizim...Nede olsa bıçak deydi işte.Bayramdan sonra  diğerinede alalım dedi bakalım el mahkum aldırcam çünkü bu çürüdüğü için benim canım çok acıdı onuda çürütmeden almak lazım ertelememin faydası yok bana zarar.Bu ameliyatı zaten benim 15 yıl önce olmam lazımdı ama işte yumurta kapıya dayanmadan yani uykunda ağrıdan uyanmadan kuyruğun sıkışmadan diş doktoruna gitmiyorsun.İşte geldi geçti bakalım diğerinede atlatayım ozaman ohh be diyeceğim.
Yemek yiyemiyorum sadece sıvı ve çorba...Bugün anneeligibi(Reyhanda)sonrasında da Festigan(İlhan Bey)bloglarında gördüğüm Patates çorbasını yaptım ama akşam resimliyeceğim sonra sizinle paylaşırım.Bugün aslında ben bir yemek paylaşacaktım hemen verip tarifi yayınlıyacaktım ama baktım anneelinde yayınlanmış sonra hadi balık tarifi vereyim dedim oda Festiganda var...Buara çok pişti oluyorum...O yüzden bende bunun tarifini veriyorum
Edirne Yaprak Ciğeri...Anne tarafım Rumelili hatta çoğu Edirneli...Biz çok seviyoruz ciğeri.Geçen haftada sağlıklı olsun diye sotesini yaptım baktım onuda yayınlamış bir arkadaş...Ay buara ne oluyor bize...Arkadaşlar hep aynı yemekler çakışıyor şuan arşivde bademli pilav var onuda biri yaptı buara ben ne yapıcam arşivimde kalmadı valla bişey eğer iyileşirsem demiştim  haftasonu evlilik yıldönümümüz için bişeyler yapıcam ama zor gözüküyor sanırım Çarşamba dikişlerim alınacak ya bizim kutlama haftaya kaldı....Sağlık olsun.Doktorda dalga geçiyor benle eşinizin size yıldönümü hediyesi diye..

Edirne Yaprak Ciğeri
Biz bu ciğeri bütün alıp öyle donduruyoruz daha sonra hafif buzlu eşim yaprak gibi kesiyor tabii orjinali gibi ince olmuyor.
Una bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz ben kızarma aşamasında kimyon atıyorum kekik atıyorum ciğerin o ağır kokusunu alıyor.Yanına sumakla soğan,yada maydonozla soğan harika oluyor.Edirnede mutlaka acı biberde olur.Umarım yaparsınız.Gerçekten güzel bir yemek ....
Buarada bel fıtığım korkulacak bir düzeyde değilmiş.Hatta küçük bir yırtık gibi dedi doktor.Platatese devam,kilo kontroli ve hep dikkatli olmak .Ama ben bu sene plates için spor salonuna gidemiyeceğim(kızım okula başladı zor) evde yapmaya çalışacağım.Sabahları yürüyüş yapıp yakında ağzım iyileşsin Dukan dietine başlamıyı düşünüyorum.Benden şimdilik bukadar.Hoşçakalın.

26 yorum :

  1. Kuzum arama butonun nerde?... sayfalarına giremedim. Tek tek arşiv yazılarına girmem gerek. Bence bana tarih ve. Yada sayfalarına girebilelim..Öptüm acıyan yerinden geçsin diye..

    YanıtlaSil
  2. Canim once gecmis olsun diyorum..dis agrisi, da kotudur:( ama atlattin artik. Ciger size afiyet olmustur eminim, ben hic yemedeim dolayisi ile yapmiyorumda biraz kokusu oluyor ya..bahane olup ev halkinada yedirmiyorum:)) Bu arada festiganla birlikte Palamut konusundaki ilginize tesekkur ederim, siz yerken 1 parcada benim icn yersiniz artik :))) sevgiler diyorum.

    YanıtlaSil
  3. çok geçmiş olsun canım.diş işi çok zor.beim çekerken çene bağlarımı zedelediler.hala uğraşıyorum.ciğer yemiyorum ama görütü çok güzel.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Canım çok geçmiş olsun,seni çok iyi anlıyorum...Bende dişten muzdaribim..Senin gibi ameliyatları devamlı geçiriyorum..acil şifalar...Ciğerin süper olmuş ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. çok geçmiş olsun canım ciğeri çok severim yediğim tek sakatat tır ...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. oyyy bütündişlerim sızladı resmen..çok geçmiş olsunn canımm ..dilerim tez zamanda iyileşir..

    YanıtlaSil
  7. Geçmişler olsun,ayy banada dişçi yolları çoktann görünüyorda erteliyorum hep:( Bu arada ciğer nefis görünüyor bir ara denerim. Tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Gecmis olsun pembe'cim. Dis agrisi gercekten cok zor. Insaallah en kisa zamanda sagligina kavusursun. Cigere gelince en sevdigim yemeklerden biridir. Edirne 'de yemek kismet olmadi ama evde surekli arnavut cigeri yapiyorum. Ellerine saglik.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. canım çok çok geçmiş olsun geçen yıl bende benzeri bişey yaşadım ama iğneler o kadar etkiliydiki belki bir beş saat hiç acı hissetmedim ama iyileşme süreci doktor dikiş atmadığı için bir üç ay rahat sürdü ama yinede ağrım olmamıştı, diğer dişinide sakın erteleme inşallah çabucak iyileşirsin:)) bebeklerden esmer olanını şu an yapıyorum sanırım önümüzdeki hafta gönderirim.....kendine iyi bak

    YanıtlaSil
  10. 17 mayıs 2012 perşembe buldum buldum arşimet miyim neyim kıvrık böreği buldum. teşekkürler pozitifim..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. dişci koltukları benı hep korkutmustur cok gecmıs olsun canım cıgere gelınce ben hıc hayatımda cıger yemedım yıyemıyorum ama sevenler ıcın guzel bır lezzete benzıyr ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  12. Ayça'cığım, tekrardan çok geçmiş olsun. İnşaallah en kısa sürede düzelir dişlerinin ağrısı. Kendine iyi bak tatlım. Mailini gördüm, birazdan cevap yazacağım, çok sağolasın tatlım benim. Çok öpüyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Canim bugun daha iyicesindir umarim, sayfami ziyaretin icin tesekkurler. Mutfagabuyrun un sayfasina suan giris yapilabiliyor bende anlamadim, ama belirttigin icin tesekkurler. Bir denersin olmadi istersen kendi sayfandan giris yaparsin:)) guzel bir hafta sonu diliyorum.:)

    YanıtlaSil
  14. Merhaba canım,
    Sana da çokk geçmiş olsun canım benim.Sağlık hiç ihmale gelmiyor!!!
    Geçmiş olsun ziyaretin ve duaların için çok teşekkürler.
    Bugün teşekkür ziyaretleri yapıyorum,daha sonra yine gelicem inşallah.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Canım benimmm çok geçmişler olsunn...

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  16. pozitifim çoook geçmiş olsun canım.
    ciğeri çok severim senin elindende harika olur.
    aldım kendine iyi bak..
    lezzetli kasen öptüüüüü.

    YanıtlaSil
  17. Canım arkadaşım selamlar çok teşekkürler o güzel yorum ve ziyaretlerin için evet ihmal ettim seni ve tüm arkadaşları yazın mmemlekete gittik ve sonrada iş güç çok girmedim arasıra girdim bloga ve birde fesde yeni yemek sayfası açtım çorum kargı köyleri yöresel etkinligi adında şimdi orayla meşkul oluyom ister bi gözat . Ayrıca çok geçmiş olsun rahatsizmışsın acil şifalar dilerim yaprak cigerinin tarifinide çok begendim ellerine saglık canım

    YanıtlaSil
  18. geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum

    YanıtlaSil
  19. Umarim haftaya daha iyilesmis olarak baslamissindir..sevgiler diyorum:))

    YanıtlaSil
  20. Canım geçmişler olsun,ahhh gözümde canlandı çektiklerim.
    Allah beterinden korusun.
    Gelmiş,geçmiş olsun.
    Burde Edirne ciğeri yapan bir yer var orda yemiştim hatta evede yaptım birkaç kez ama fotoğrafını çekemedim..
    Henüz yiyemem böyle şeyler ama bir iyileşeyim,acısını çıkaracağım inşaAllsh..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  21. Canım,
    öncelikle geçmişler olsun.Epeyce rahatsızlanmışsın. En kısa zamanda şifa bulursun inşAllah.
    Tatlım, beni merak ettiğin ve mesajların için teşekkür ederim. Uzunca yoktum, sonra da ameliyat oldum, bloguma bakamadım. Elif söyledi. Telefonumu kaybettim,(numarandan kayboldu) o nedenle seni arayıp haber veremedim.
    Bundan sonra görüşmek dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  22. canım arkadaşım Antalyada hava şu an ılk daha tam soğumadı.
    Akşamları dışarı çıkarsan ince bir ceket yetiyor.
    BAYRAMA NASIL OLUR BİLEMEM:)

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Ayca,cok cok büyük gecmis olsun.Dis ameliyatlarini defalarca yasadim,neler cektigini cok iyi tahmin edebiliyorum.Tekrar gecmis olsun ...Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  24. geçmiş olsun, blogunla yeni tanıştım benimki de missinem.blogspot.com, aynı zamanda hediye çekilişim var :) beklerim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. çok geçmiş olsun canım.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil