18 Mart 2013 Pazartesi

Blogculardan Seçmeler

Herkeze güzel bir hafta dilerim.Bugünlerde pazar günü bir kayıt yaparken maalesef pazartesiye hatta akşamına kaydı.
Ben bu hafta kendime bir iyilik yapıp spor salonuna kayıt oldum.Bugünle birlikte 3.kez spora gittim.İlk gün çok ağrılarım oldu ama ertesi gün tekrar gitmem ve ilaçlarla ağrılarımdan kurtuldum.
Biliyorum ki beni Çaycuma'da okuyan takip eden arkadaşlar tanıdıklar var.Burdan söylemek istiyorum.Aydın Fit Clup gerçekten temiz,aletlerin hepsi sıfır.Kadın ve erkek ayrı salonlarda olduğundan çok da rahat.Ben bugüne kadar neden bukadar ertelemişim diye kendi kendime kızdım.4 aydır sabahları yürüyüş yapıyorum,sıkılaştım ama istediğim kiloyu veremedim.Bu yıl kızımında 1.sınıfta olması sebebiyle 2 yıl gittiğim plates salonunada gidemedim,oranın saatleri akşam üstü olunca kızımın okul çıkışı saatiyle çakışıyor.Güzel şimdi çok memnunum.Sanırım burda kaldığım sürece ki 2.5 ay kaldı Antalya.'ya taşınmaya sürekli gidicem hatta yaz sonu Antalya'da da evime yakın bir salona yazılıcam.Gerçekten şart spor yapmak,insana huzur veren bir yanı var.Ben sabah yürüyüşlerden de zevk aldım ama aynı parkurda yürümek beni biraz sıktı ve burda yaşayanlar bilirler bizim burda bahar ayı sert geçer hele sabahları mutlaka ayaz olur rüzgar olur.Bu sabah rüzgarı insanı hasta eder.Beni zamanında epeyce bir çarpmıştı.
Herneyse bugün çok yazı yazmıyacağım uzatmıyayım.Geçen hafta hatta spora başlamadan önce kahvaltı gününden arkadaşlarımı bana davet ettim.Ve ne zamandır blog arkadaşlarımdan yapmak istediğim 2 tarifi yaptım birini daha önce yapmıştım ama resimliyememiştim.İlk yaptığım Seval abladan lezzet yağmurları bloğun un sahibinin geçen yıl paylaştığı deniz kestanesi tatlısı.

Ben tarifteki un miktarını biraz çoğalttım çünkü hamur elimle toplanmadı,ama şerbetinde miktarını çoğaltmadım ilk gece süperdi ama ikinci gün yumuşak bir kurabiye tadındaydı.Ben çok sevdim bu tatlıyı hafif ve farklı.İçi yumaşacık,dışı haşhaş yüzünden çıtır çıtır.

Bu midye poğaça da Anneeligibi Reyhan.'dan
Bu tarifi çok yaptım ama yayınlamadım resmini.Belki fotoğrafta anlaşılmıyor ama tam midye poğaça oluyor.Ben bide akşamdan hamuru mayaladım dolaba koydum onunda etkisi var ama bu tarif tam benim istediğim gibi oldu eski tarifimi hiç yapmıyorum sipariş alırsam da hep bu tarifi uyguladım.
Tarifini verdiğim ve bir çok farklı şekle sokup resimlediğim Salat Olivye.
Bahar Geldiiii
Bende bu salataya baharı getirdim.Ve çiçekler açtı.
Çaycuma'ya geleli dile kolay 10 yıl oldu.Burda çok şey ve yeni tarifler öğrendim.Aslında marifetli,hamarat,elibecerikli bir ev hanımı burda oldum.Tamam genç kızkende güzel değişik şeyler yapar,arkadaşlarım,ailem tarafından yaptıklarım sevilir tarifler istenilirdi.Ama bana burası çok şey kattı.Çalışma hayatımın burda olmaması günlere arkadaş toplantılarına gitmem nedeniyle sürekli yeni şeyler öğrendim.2.5 yıldır bloglar sayesinde sizlerin sayenizde de bilgime bilgi eklendi.İşte evliliğim ilk aylarında buranın çooook meşhur bir çöreği hatta bazı fırınlarda ekmeği bile olan.Cevizli Gömeç.

Bu fotoğrafın kusuruna bakmayın telaşla tabii ilk pişince çekemedim.Ben hamurları tek tek rulo yapıp gül böreği gibi kıvırdıktan sonra kelepçeli kalıba dizdim.Misafirlerim de görüntüsünü pek bir beğendi.

Cevizli Gömeç
2 su bardağı süt
2 su bardağı sıvıyağ
1 paket istant maya
Çok bol ceviz(çekilmiş iri iri)
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tız
2 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
yufkalara sürmek için yarım paket margarin yada tereyağ
azıcıkta sıvıyağ
üstüne bir kaşık yoğurt ve 2-3 kaşık sıvıyağ.
Ben akşamdan hazırladım.Misafirlerim geldiği gün çok yoğun oluyorum hem salatalar hem tabakların hazırlığı.Bunu alışkanlık ettim.Mayalıları akşamdan hazırlar börekleri sararım.
Hamuru yoğurdum yarım saat dinlendirdim.Biri büyük diğerleri aynı boy olan 6-7 tane beze yaptım.Açtım yağladım ve çok bol ceviz sertim.Burda asla cimrilik yapmayın Çünkü buna tadı veren ceviz.Rulo yaptım kendi etrafında döndürüp,kelepçeli kalıba dizdim ve bir gece dolapta beklettim.Sabahta üstüne yoğurt ve sıvıyağ sürdüm 200 dereede pişirdim.Sanırım 1 gece buzdolabında beklemesi piştikten sonra bu çöreğin dışını kıtır kıtır içinide yumuşacık yaptı.
Mutlaka yapın derim ben memnun kalacaksınız.
Herkeze sevgiler.




15 yorum :

  1. Hepsi birbirinden leziz görünüyor Ayça'cığım. Ellerine sağlık olsun. Sevgilerrrrr.

    YanıtlaSil
  2. Spor salonuna başlamana çok sevindimmmm... mutlu haftalar...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  3. Ayçacım döktürmüşsün yine ellerine sağlık çok güzel görünüyolar:))) bende 15 gündür yürüyüşe başladım günlük 4-5 km yürümeye çalışıyorum yemek konusunu da kısıtladım ama kilo da veremedim daha dediğin gibi spor salonu şart ama bu yıl o da biraz zor kızım bu yıl OKS ye girecek işten çıkınca hemen eve gidiyorum 24 saat yetmez durumdayım şu sınavı bir atlatalım acısını fena çıkartıcam:))) yorgunluğun için ve spor yaparken daha fazla kalori yakabilmen için GNC mağazalarında satılan L-carnitin diye bir takviye var biraz araştır eğer orada GNC mağazası varsa bilgi al internette de satışları var sadece spor yapmadan önce kullanılıyor hem daha enerji dolu oluyosun hemde daha fazla kalori yakıyosun:))))
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  4. hepsi harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. canım eline sağlık,poğaça da hepsi de nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık Ayça'cım,
    Hepsi de birbirinden güzel gözüküyor. Bayıldım....
    Sevgiler canım.....

    YanıtlaSil
  7. Ayçacım,spora başlamana sevindim.Gerçekten de spor yaşamımızda her daim olmalı.Dizlerimdeki sorun yüzünden Dr.yürümeyi önermeyince ben de haftada 3 gün yüzüyorum.
    Her daim görüşemezsek bile yakınımda olduğunu bilmek bile güzeldi.Gitmene üzüldüm,ama ailece bir arada olmanıza da seviniyorum.Yeni bir yaşam başlıyor sizlere.Yeni yaşamınız şimdiden hayırlı olsun canım:)
    Sen gitmeden inşallah buluşmak nasip olur.Ben 13 nisan da dönüyorum.Buluşma fikrinle ilgili mail atmıştım sana ama cevap gelmedi.
    Ayçacım,tariflerimin beğenilip yapıldığını görmek beni ayrı bir mutlu ediyor:) İyiki bloglarımızı açmışız,iyiki tanışmışız canım.Tüm arkadaşlar olarak yeni farklı tarifler yeni fikirler öğreniyoruz birbirimizden.
    Senin lavaşlı böreğini de ben yapmıştım,kahvaltıya çok beğenmiştik.Resimleyemeden de anında tükenmişti:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık Ayça ablacım hepsi nefis olmuşlar,deniz kestanesi benimde çok sevdiğim bir tatlı,salata rengarenk güzel bir sunum olmuş :)
    spora devam etmen negüzel 4 ay az değil demekki bu konuda disiplinlisin,bencede spor salonunda daha sıkı çalışacağın için daha hızlı kilo verirsin inşallah istediğin gibi olur sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  9. Çok iyi etmişsiniz spora yazılmakla. Yürüyüş falan tamam da aletle spor başka. Cevizli gömeç görüntü dayanılmaz. Maya mı kabartıyor o kadar. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Ay pozitifimmm keşke ben de gidebilsem spora ne iyi olacak..Misafirlerini ne hoş ağırlamışsın. Ellerine sağlık seninde tarif katkısı sağlayan arkadaşlarımızında..Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. ooh ooh yine döktürmüşsün...

    YanıtlaSil
  12. Canıms ana kolay gelsin,ben dizlerimdekir ahatsızlıktan uzun yürüyüşler yapamıyorum.Bel rahatsızlığım yüzünden zaten hiçbir sporu yapamıyorum ya neyse..
    Ameliyetten sonra püre yedim eveta ama bir süre sonra yumuşak yumuşak hamurişlerine geçince başladım kilo almaya..
    Fazla değil 2 kilom kaldı zaten..:))
    Sanada çok kolay gelsin.
    Ben en çok salataya vuruldum.Nefiss görünüyor nefiss..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. yapımı çok kolay gibi deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  14. Canım eline sağlık.
    Bizde akşamları eşimle yürüyüş yapıyoruz bende dikkat edenlerdenim canım.
    Haydi sana kolay gelsin gel kuzum ev aklımda olsun burda herkez emlakçıya veriyor.
    Gelince en güzellerini gezersin :)

    YanıtlaSil
  15. Hepsi birbirinden nefis görünüyor.

    keşke ben de gidebilsem spora ne iyi olacak.

    YanıtlaSil