10 Mart 2013 Pazar

Evet Bahar Geldi...

Bütün kadınlar Çiçektir



Lütfen onları soldurmayın....


İlk Önce Bütün kadınların ve onların kıymetlerini bilen erkeklerin kadınlar günü kutlu olsun.Birbirini seven birbirine saygı duyan karşısındakinin yaşam hakkının kendi elinde olduğunu düşünmeyen insanlar oldukça ne kavgalar ne kadın ölümleri olur.Umarım bu üzücü durumların asla yaşanmadığı günler yakınımızdadır.Ama unutmayın ki kadınlar bu birazda bizim elimizde..Yetiştirdiğiniz erkek çocukları,ya da eşinize kendinizin de bir birey olduğunu hissetirmek hayatınızdaki duruşunuzla da doğru orantılı.
Sevgiler selamlar herkese.Umarım harika bir hafta sonu geçiyordur her birinizin evinde.Evet hava yavaş yavaş ısınıyor cemrelerin tek tek düşmesi ile ılık tatlı bir bahar havası var dışarıda,bizim buralarda kaloriferler yandığı için kömür ve is kokusu ile karışık bir koku var ama yinede bahar kokusu işte:)))
Bahar geldi ama yaprak dökümü sanat dünyasında bu sabahta yaşandı.Çok sevdiğim bir tiyatrocu olan canlı canlı sahnede de izlediğim Metin Serezli'yi kaybettik.Sabah sabah televizyonu açar açmaz bu haberi duyunca üzüldüm maalesef kahvaltımı bugün daha bir buruk ettim.Geçtiğimiz hafta Müslüm Gürses oda çok üzdü beni bazı sevdiğim şarkılar onun yorumu ile daha birgüzel olmuştu.Ne diyelim mekanları cennet olsun.
Bu hafta başı sakin günler geçirirken hafta sonuna doğru hem pasta siparişinden hemde dünya kadınlar günü kutlama yemeğimiz,kahvaltı organizasyonu ve günümüz. beni yine koşturmacalar kraliçesi yaptı(elifin terazisi'nin bana taktığı lakap)Çok seviyorum bu ismimi...
Bugün yazımı çok uzatmıyacağım hem paylaşacağım fotoğraflar fazla hemde sizileri gezmek istiyorum bakalım benim blogcu marifetli yetenekli arkadaşlarım neler yapmış.Bu sefer karnım tok sizleri gezerken şekerim düşmeyecek:))))
Hani size bir önceki yazımda demiştim ya bir eşimin sevdiği yemeği bir kızımın sevdiği yemeği paylaşıcam diye  buaralar, işte bugün makarnayı özellikle çubuk makarnayı seven kızımın sevdiği bir makarna tarifi..



  Sebzeli Bolenez Soslu Makarna
1 Paket çubuk makarna
250 gr kıyma
3 tane sivri biber acısız yada çarliston biber
3-4 tane  olgun büyük domates
1 büyük soğan
kırmızı toz biber,karabiber,tuz,sıvıyağ
 Makarna haşlanırken,Soğanları yemeklik doğrayıp yağda soteliyoruz,pembeleşince içine doğranmış biberleri atıyoruz ve onlarda yumuşayınca kıymayı ekliyoruz onunda rengi değişince, küçük küçük doğranmış domatesleri ve baharatları ekliyoruz suyunu çekince altını kapatıyoruz .Haşlanan süzülen makarnayı ister bu sos ile harmanlayıp servis ediyoruz yada benim yaptığım gibi üstüne sosu döküp servis ediyoruz.Ben sizlere görüntü güzel olsun diye bu şekilde yaptım ama normalde hep karıştırıyorum bilginize.Karabiber ve soğan çok yakışıyor bu makarnaya tavsiye ederim.Rahmetli ananemin bir tarifiydi bu o hep acı yapardı bizim ağzımız yana yana yerdik.Ama ben kızım için acılı yapamıyorum eğer seviyorsanız denemenizi tavsiye ediyorum.
Geçtiğimiz haftalarda yaptığım kurabiyeler(bunlar biraz hazırlık)




 Bu kurabiyeler beni çok üzdü çokkk nedense fırından çıktıktan sonra epey bir oranlarda deformasyon olmuştu evim çok sıcak birdilimdüş Evren arkadaşım yumurta oranından dedi ama bilmiyorum.Çalışıyorum sürekli.
Kızımın anaokulundan sınıf arkadaşı haftaiçi beni aradı,Ayça teyze doğumgünüme sizi davet ediyorum pastamıda senin yapmanı istiyorum deyince annesi ile iç malzemeye karar verdik ve pastayı bana bırakın dedim ve tamamen özgün bir pasta yaptım.Arka arka internetten örneklerden seçilmiş pastalar beni biraz strese sokuyor,aynısını yapma çabası ama bu özgün pastalar yada kişini kendi istekleri daha bir özgürsün zevkle hayal ederek ortaya çıkarıyorsun.İşte Gizemin 7 yaş pastası ve biz.

 
                                                   Gizemin isteği üzerine içi çikolata kremalı ve bol çikolatalı

                                              Çocukların pastacı teyzesi olmak güzel bir duygu:))


                                                   
                                                       İyiki doğmuş Gizem Nice güzel yaşlara

20 yorum :

  1. ellerine sağlık Ayçacım yine döktürmüşsün:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oznur'cum blogunuza girinmiyor haberiniz olsun dedim ;)

      Sil
  2. canım mutluluklarla dolu günler hepimize.
    eline sağlık gönlü güzel arkadaşım:)))

    YanıtlaSil
  3. Pastacı teyzemi ?.. Pastacı abla daha sen genceciksin ki:))
    İyi haftalar dilerim..

    YanıtlaSil
  4. Pastacı ablam,
    ellerine ve emeğine sağlık.Zevkle izliyorum pasta ve kurabiyelerini, süper oluyor.
    Bahar sevdalısı olan benim için bahar gelmesi çok güzel ama kızımın günlerinin sayılı olması nedeniyle de biraz hüzünlüyüm. Hazırlıklar iyice hızlandı. Ev yavaş yavaş hazırlanıyor. Nisanın ortalarında artık bizdeki eşyalar da gidecek inşAllah.Hayırlısı artık diyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba blognuzu çok beğendim hemen izlemeye aldım.Yaptıklarınız çok güzel prensese mutlu yıllar diliyorum.Bende sizi blogma bekliyorum umarım kırmaz bize katılırsınız sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. hayatım bebek kurabiyelerine bayıldım..tam gaz devam arkadaşım..Maşallah sana..

    YanıtlaSil
  7. nihayet geldi su bahar , ama buralara daha kar yagiyor ara ara:(( gizemcik çok sansli ellerinize saglik !

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık hepsi çok güzel ,sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ben de kıymalı makarna yapayım diyordum bu tarif iyi oldu. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. İzlemeye aldım seni bende beklerim.

    YanıtlaSil
  11. Bnecede pastacı teyze değil pastacı abla :)
    negüzel bir duygu çocukları sevindirdin :)ellerine sağlık çok çok güzel olmuşlar ;)

    YanıtlaSil
  12. gizeme nice mutlu yıllar
    makarnayı bu şekilde bende seviyorum
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. ellerin dert görmesin canım,harika şeyler yapıyorsun.

    YanıtlaSil
  14. Benimde pastacı teyzem olurmusunnn:))
    Daha dün eşime "pasta için öelebilirim"dedim..
    Diyetteyim anlayacağın:(
    Aklım hep tatlılarda,pastalarda..
    Canım harika olmuş pasta,ellerine emeğine sağlık.
    Makarnaya bakmıyorum bile,yoksa rüyama bile girer..
    Öptüm:)

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık canım. Makarna nefis görünüyor. Ayrıca pastalar ve kurabiyelere de bayıldım. Gizeme de nice sağlıklı, mutlu yaşlar diliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Hepsi yine çok güzeller ama pastayı ayrı bir beğendim ellerine zevkine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  17. Herkeze tek tek çok teşekkür ediyorum.sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Makarnanın üzerine biraz da kaşar rendesi olur spagetti bolonez. :)) Gizem'in pastası nefis inşallah şansı da öyle güzel olur. Yalnız balonların renklerini sevmedim. Sarı-lacivert. :)) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  19. ellerine ve emeğine sağlık.
    Hepsi birbirinden leziz görünüyor Ayça'cığım.

    YanıtlaSil