2 Şubat 2011 Çarşamba

Pilavlar

Dipli Acem Pilavı
1 havuç küçük doğranacak
1 küçük soğan küçük doğranacak
2 yemek kaşığı kuru üzüm,2 yemek kaşığı badem(sıcak suda kaynatıp ılındıktan sonra kabuklarını soyalım)
2 bardak pirinç(Ben arap pirinci kullanıyorum yada yasmin pirinci bu pilav için kullanılırsa güzel oluyor.ve yarım gün suda tuzla bekletiyorum)Bu İranlıların bir pilav pişirme tekniği onların pirinci çok ince ve su kaldıran bir pirinç oyüzden yarım gün suda beklemesinde bir sakınca yok.(Tabii bu tekniğide Nurhan ablamdan öğrendim,http://turkuaz37.blogcu.com/YEMEK+TATLI/sayfa/1)
2 bardak sıcak su,1 tane tavuk bulyon
1 kaşık tereyağı,2 yemek kaşığı sıvıyağ
Dibini yapmak için yarım yufka,1 kaşık yoğurt,1 kaşık sıvıyağ
Havuçu, soğanı kavuruyorum biraz pirinci suda bekletip,pirincide tencereye ilave ediyorum beraber kavuruyorum.Bir bardak sıcak suda tavuk bulyonu eritip diğer bir bardak suyu ve üzümle ,bademide katıp kısık ateşte pişiriyorum.Pilav piştikten sonra pilavı bir tabağa alıp,Tencerenin dibine yoğurt yağı buluyorum ve yufkayı seriyorum.Benim kuru yufkalarım var ama diğer yufkadan da oluyor.yufkanın üstüne pilavı ilave edip kısık ateşte demlendirelim.Yufka hafif pembeleşince tencerenin altını kapatalım.Ve büyük bir tabağa ters çevirelim.Dilimleyip servis edelim.Mutlaka yanında tavuk yaparım.Bu seferde Antalya'da kaldığım sürece kayınvaldemin yapıp benimde beğendiğim bir tavuk sote yaptım.Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayıp yağ ile kavurup içine bol soğan ilave edelim.En sonunda da bizim bir tavuk baharatı karışımımız var kayınvaldemin tavukçudan aldığı bir baharat bu içinde köri,kekik,kırmızı tozbiber bunuda ilave edip suyunu çekmesini bekleyelim ve servis yapalım.

9 yorum :

  1. merhaba.....
    günler sonra bir tek sana geldim...

    YanıtlaSil
  2. ooooooof sahane olmus alarina saglik

    YanıtlaSil
  3. selam canım benim
    pilavımı beğenmene sevindim gerçekten çok lezzetli oluyor denemelisin pirinç arap pirinci veya uzakdoğu pirinci olarak bilinen uzun pirinçten
    pişirince sonucu bilmek isterim:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Yıldı hanaım merhaba iyiki geldiniz...Acınızı en iyi ben anlarım içimdeki ateş hala cayır cayır yanıyo ama napalım....
    Deneyince hem yazarım Aynur abla hemde koyarım buraya....

    YanıtlaSil
  5. Yorumun icin tesekkürler...Evet simdi hatirladim..Etkinlige katilmak istemistin..Neyse canim kismet degilmis..Bu arada basinda sagolsun.Babanin mekani cennet olsun insallah..!

    Misafir öncesi bir tarif icin girdigim bloguma yorumunu görünce sevindim..Simdi maalesef kaciyorum...malum...!
    Daha sonra detayli gezmeye gelecegim...Berlinden sevgiler

    YanıtlaSil
  6. selam canım kardeşim
    bana sorduğun sorunun cevabı için sana Cahide arkadaşımndan link bırakıyorum bende onun anlatımıyla yapabilmiştim resimleriyle göstererek anlatmış sende oraya bakarak yapabilirsin ama yine takıldığın birşey olursa severek yardımcı olurum işte link bu

    http://cahidejibek.wordpress.com/category/blog-yardim/

    benden tarifler alıp denemen çok hoşuma gitti umarım memnun kalırsın
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  7. Ayçacığım nasılsın?
    yan sütunu değiştirdinmi diye bakmaya gelmiştim daha yapmamışsın denemeler nasıl gidiyor?:)
    neyse ben sonra tekrar gelip bakarım canım
    sevgiler

    YanıtlaSil