1 Ocak 2013 Salı

Yeni yeni Başlangıçlar...

Acısı tatlısıyla koca bir yıl dün taa arkamızda kaldı.Beni takip eden arkadaşlarımın,blogcanlarımın Çaycumada bloğumu okuyan tüm arkadaşlarımın yeni yıllarını kutluyor,yeni senenin herkes için önce sağlık,mutluluk,başarı ve huzur getirmesini dilerim.Ben yorgun olduğum için evden dışarı çıkmak istemedim.Dün saat ikiye kadar tembel tembel internetin başında otururken birden akşama hazırlanmam gerektiği aklıma gelince son süratle çarşıya çıktım bir çırpıda alışverişi tamamlayıp,evin yolunu tuttum saat dört olmuştu bile neler yapacağımı alışverişe çıkmadan önce kararlaştırmıştım.Bir tek pasta yapmak aklımda yoktu facebookta pastacı arkadaşların yeni yıl pastalarını görünce bende geleneği bozmayayım dedim ve menüye onuda ilave ettim.Kendimede şaştım bu kadar kısa sürede bunları hazırladım sözde yorgundum elimi kıpırdatacak halim yoktu.Birara başım dönüyordu,eşim gelene kadar çoğu bitmişti onunda ufak tefek yardımı ile soframızı hazırladık...Artık bu yıl geçti ama bir dahaki seneye size bir alternatif banada arşiv olsun diye herşeyi resimledim.Hatta dün kendime kızdım neden eski kayıtlarımı yayınlamadımki diye:(((Herneyse işte soframız...
Karınca kararınca birşeyler yaptım işte...Geçen yıl hem annem vardı hemde eşimin arkadaşı bu yıl yalnızdık ailece bir yeni yıl yemeği yedik.Ben klasik yeni yıl yemeklerimi yaptım.
İç Pilav
Mısır Gevrekli Tavuk(bu klasik değil)
Rus Salatası
Kırmızı bibere sarılmış peynir
Paçanga
Tulum Peyniri
Çerez tabağı
Yalancı Tiramisu







Bu yaptıklarımın tarifleri eski kayıtlarda yılbaşı yemeği diye daha önce verilmişti.Bugün tarifini vermek istediğim yemek mısır gevrekli tavuk finger.Bir çok kere yapıp ama hep misafirlerim olduğu için bir türlü fotoğrafını çekememiştim.Evdekiler alışık yemeden önce dakikalarca beklemeye ama misafirede durun yemeyin çekicem diyemiyorum tabii.
Bu tarifi yıllar önce televizyondan öğrendim.Kime yaptıysam çok beğendi ve sevildi,üstelik kızartılmıyor fırında pişiriliyor.Yapımıda çok kolay ve tadıda çok güzel işte tarif ...



Mısır Gevrekli Tavuk Finger
Yarım kutu krema
Tavuk incik-Tavuk göğüs fleto
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı curry
2 çay kaşığı hardal
1 yemek kaşığı soya sosu
biraz kekik
bol miktarda şekersiz mısır gevreği
Malzemeleri kremayı katıp karıştıralım.Tavukları bu sosa atalım karıştırıp en az yarım saat buzdolabında bekletelim benim 1-2 saat bekledi.
Derin bir kaba mısır gevreklerini koyup elimizle yoğurup parçalayalım.Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim.Tavukları mısır gevreğine bulayıp tepsiye dizelim.Ön-arka çevirerek pişirelim.(Bunun yanına en güzel colleslow salatası yakışıyor.Benim bloğumda arama yaparsanız tarife ulaşırsınız.)Umarım yaparsınız ve seversiniz.Özellikle haftasonuna çok  yakışır bu yemek:))))Kızartılmadığı için hafifte oluyor bilginize...Hepinize yeni yılda güzellikler dilerim.Sevgiler


22 yorum :

  1. merhaba, armutlu cikolatali pastam icin recel yap sartmi diye sormussun....armutlu yapmayacaksan eger herhangi bir recel kullanabilirsin...Yok eger tarifi tam uygulamak ama recelyap kullanmak istemiyorsan armutlari pisirirken icine biraz su ile acilmis nisasta ekleyip bir tasim kaynatabilirsin böylelikle koyu kivama gelecek ve pasta katlarina sürebilecek halde olur...
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. mutluluğu hak edenlerdensin.
    mutluluklar ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım herşey çok güzel görünüyor... sevdiklerinle sağlıklı,mutlu bol kazançlı bir yıl diliyorum sana:)))

    YanıtlaSil
  4. mutlu yıllar cnm :) ne güzel yemekler, pasta süper!

    YanıtlaSil
  5. Mutlu ve güzel bir yıl dilerim:))

    YanıtlaSil
  6. canım benim yine çok güzel şeyler yapmışsın....
    ellerine sağlık......


    çekiliş yaptım beklerim :)))))))

    YanıtlaSil
  7. Hepsi çok güzel olmuşlar ellerine sağlık canım. Sağlıklı ve mutlu bir yeni yıl dilerim.

    YanıtlaSil
  8. Mutluu yıllarrr canım.
    Ellerine sağlık,herşey çok güzel,Tavuk en güzeli,çokk severim:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Mutlu Seneler Olsun..hem yorgunum demissin hemde dokturmussun.ellerine saglik..insan sevdigi seylerle ugrasinca yorgunluk kalmiyor sanirim..misir gevrekli tavuk tarifini aldim..deneyecegim..sadece curry koymayacagim olur dimi? Bu arada pasta muhtesem...Bu arada Tr.de yasamak ne guzel diyorum cunku sayfalar arasi ufak tefek esya gondermeleri olunca inan kiskanmiyor degilim:)) Okudum Ilhan da tursu gidecekmis..:))Bende paylasimlar oldukca bakip yutkunuyorum:)) Hersey icin ellerine saglik yeniden canim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. eline sağlık canım her şey harika görünüyor.yeni yılın kutlu olsun.Bu arada bahsettiğin etkinlik aklımda olacak kafamı toparlayabilirsem uygun bir şeyler yapmaya çalışacağım :)

    YanıtlaSil
  11. İYİ SENELER DİLİYORUM..
    SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  12. Mutlu yıllarr canımmm bu seneki siparişler çok yoğunolunca eşim jest yaptı ve yılbaşı gecesini sevdiğimiz arkadaşlarımızla birlikte dışarıda kutladık. Zaten diyet sebebiyle tatlı yiyemediğim için bu aralar çok iyi geldi :))) Pasta şahane, özellikle de tavuklara bayıldıma ama benim için fazla kalorili biraz daha vaktim var...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  13. Ayça hanım çok çok teşekkür ediyorum turşum geldi. Pazartesi günü sırf onun için balık günü yapacağım. Kokusu bile nefis. Ne kadar zahmet oldu size. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  14. Ayçacığım yeni yılın hayırla güzelliklerle ve musmutlu geçsin canım:)
    nasılsın? umarım bu defa yorumum görünür:( bazen gelip bakıp gidiyorum zamansızlıktan bazen yazıyorum...
    sevgilerimi bıraktım sana canım...
    Herşey harika olmuş eline sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Tatlıcım, nefis olmuş herşey. Ellerine sağlık olsun. Biberler de, salatalar da tavuklar da enfes. Afiyet bal şeker olsun. Yeni yıl da herşey gönlünce olsun canım. Kucak dolusu sevgiler. Mutlu yıllarrrrr.

    YanıtlaSil
  16. Pozitifimmmmmm döndüm. Şahane sofrana gözlerimle konuk oldummmmm. Ellerine sağlık canım benim. Kocamannnnnn öptüm seni. Ailen ve tüm sevdiklerinle mutlu yıllarrrr diliyorum.

    Not o kütüphane nerede bu gün yazdımmm. Gel bak istersen..

    YanıtlaSil
  17. I blog frеquentlу and Ι genuinelу apprecіatе yοur content.
    This great article hаѕ truly peаked my intereѕt.
    I'm going to book mark your site and keep checking for new details about once per week. I subscribed to your Feed too.

    Here is my weblog :: http://eyeuser.com
    Here is my web-site ; study abroad programs

    YanıtlaSil
  18. Tatlımm sofraların bereketle, lezzetle, hânen bereketli dolu dolu bir yıl olsun. Hadi ben çok meşgulüm..Sen nerelerdesin..Kütüphanenin neresi olduğuna baktınmı?:)) elvi barklı adlı yazımda..

    Çok öptüm senii..

    YanıtlaSil
  19. Bu aralar yogunuz yine sanirim..yeni kurslarami katildin? Yoksa siparislerin mi cok..hersey nefis pasta sayfalarini gezecem simdi..bir ust kaplama tarufi ariyorum kolay olan..sende vardir mutlaka bir bakim..sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Mutlu yıllarr canımmm .Hepsi çok güzel olmuşlar ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba Ayça ablacım (saygıdan ablacım diyorum size :)ziyaretinize çok mutlu oldum dahası sizin kadar donanımlı bir bayandan güzel sözler duymak beni daha daha mutlu etti,çok tecrübeli dolusunuz tarifler harika,pastaların her biri eser gibi,ben resim öğretmeniyim pastalara sanatsal baktımda çok yeteneklisin ablacım sevgiler :)

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Ayça
    Blog yazını okudum. Aradan geçmiş bak kaç yıl. Geldik 2016 ya neredeyse. Mutlu sağlıklı huzurlu bir yıl diliyorum. Sevgiler. Her şey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil