24 Şubat 2013 Pazar

Mutlu Olma Duygusu



Bunlar sadece size:)))

Herkeze Selamlar sevgiler hemde en kocamanından...Şuanda bu yazıyı yazarken inanın o kadar mutlu ve duygusal bir havadayım...Sizin yüzünüzden ...Bugün kaç gündür açmadığım  bloğuma bakıpta varsa yorumları yayınlıyayım diye girdim ve  ne gördüm sizin harika yorumlarınızı,beni motive eden, hep daha iyi olma çabasını canlı tutan , beni şevklendiren ve sürekli ileriye gitmemi sağlayan tüm blogcular tanıdıklarımda ,tanımadıklarımıd., Tanıdıklarım siz benim bu pasta işine ilk girişimi neler yaptığımı ve kursa gitmeden kendi çabalarımla az da olsa yol katettiğimi bildiğiniz için güzel sözleriniz ve düşünceleriniz.Tanımadıklarım ise özellikle pastacılar, yaptıklarını beğenipte gıpta ettiğim nasıl yapmışları bulmakla zamanımı nette geçirip kafa patlattığım kimi zaman onlara bıraktığım hayranlık dolu yorumlarım.Eğer onlar olmasa o örnekler olmasa ben bu çizgide olurmuydum bilmiyorum.Bir yıl oldu bu serüvene başlayalı gerçi ilk gerçek şeker hamurlu pastamı Mayıs ayında yapmıştım sıcak bir Mayıs Pazar günüydü.Neye dayanarak nasıl bir cesaretle ben bu pastayı yaparım dedim ilk müşterime hala kendime inanamıyorum.Kendimi cesaretsiz ve hırssız bir insan olarak bilirdim.Ama ne olduysa 35 yaşıma girmem ile oldu.Hayat öyle hızlı aktı ki ben durmak olduğum yerde hareketsiz ve üretkensiz daha fazla duramadım.Sanırım bu kırılma noktası idi ve kocaman .Farkındalık...Sanırım bu duygu ile ben bu işe giriyorum yaparım ederim laflarıyla büyük bir cümle kurdum.Hem hiç yapamam dediğim araba kullanma ehliyet alma olayına hemde benden geçti artık iş hayatı derken birden kendi ekonomik özgürlüğüme kavuştum.Burda sadece Şikür demek istiyorum.Aklıma başka hiç bir şey gelmiyor,birde tabii önce eşime ve size bana destek olduğunuz için teşekkür etmek istiyorum.
Hiç bugün aklımda yokken tarif vermek bu duygu ve coşku ile bizim evde çok sevilen kime yaptıysamda hep beğenilen bir tarifimi vermek istiyorum.
Ben buna Patates Mantısı diyorum,aslında çok kararsız kaldım arşivde öyle güzel tarifler varki kimi bir pazar kahvaltısını için düşünülmüştü kimi 5 çayına yada sevdiklerinizle güzel bir akşam yemeği ama dedimki hem çaya olur hem akşama hemde karın acıkınca hemen hazırlanan bir tarif olsun...

Patates Mantısı
5-6 patates
1 orta boy soğan
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
6-7 kaşık un gerekirse ilave edilebilir.
1 paket kabartma tozu
tuz,karabiber ,kekik ve pul biber ne kadar isterseniz..
sosu için
sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ
Patatesleri ve soğanı küçük küçük küp şeklinde doğrayın,bir kapta bütün malzemelerle karıştırın bir yağlanmış bir tepsiye yada borcama dökün çok ince bir tepsi olmasın.200 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
Kare kare kesip üstüne yoğurt ve salça dökün işte size kurtarıcı bir yemek.
Sormayın ben buara bu yemek konusunda çok dertliyim.Bildiğiniz üzere kızımla yalnız kaldık zaten yediği şeyler belli yaptığımda bu ara ikimiz tarafından iştah ile yenmiyor.Bidahi kaydım da bahsederim bu durumdan.
Bir önceki yazımda iki kardeşe aynı gün pasta yaptığımdan bahsetmiştim işte şimdi onlar...

                                                    Vanilyalı pandispanya ve vanilyalı pastacı krema,muz

                       Sanırım bu pastayı pastacı rapunzelde görmüştükO gün arkadaşımla çocuk ve bebeğin yanında bakınca aklım biraz karıştı ama umarım doğru kişinindir.

                                               Çikolatalı pandispanya ve damla çikolata

19 yorum :

  1. Bloğuma bıraktığın güzel yorumların için bende teşekkür ediyorum Ayçacım.
    Ayrıca azimli istekli olan arkadaşlarımı da takdir ediyorum.Sen de bunlardan birisin.
    Tek üzüldüğüm görüşüp,tanışamadan uzaklara gidiyorsun.Her şeyin hayırlısı olsun.
    Azim istek ve cesaret oldukça üstesinden gelinmeyecek hiç bir şey yoktur derim her zaman.
    Pastalar harika görünüyorlar,ellerine emeklerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ayça'cığım, ben de sana kocaman sevgiler gönderiyorum. Pastaların çok güzel olmuşlar. Ellerine sağlık. Çok öpüyorum canım. Kucak dolusu sevgiler, sevgiler, sevgiler :))

    YanıtlaSil
  3. bir insanın özellikle de kadınların en verimli zamanları 30'lu yaşlarmış,cesaret her zaman iyidir,tabi deli cesaretini saymazsak :)bu arada patates mantısına bayılırım eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar güzel yazmışsın çok duygulandım... :) Gerçekten böyle başarılı mutlu kadınlar görmek de beni çok motive ediyor, tebrik ederim :) Blogunuzu yeni keşfettim ve takipteyim! :)

    Bu arada blogumda Avon'un yeni parfümü Sensuelle'in hediye çekilişi var, mutlaka bekliyorum ;)

    http://lunaparkqueen.blogspot.com/2013/02/give-away-avon-sensuelle-parfum.html

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    geçen hafta telefonunu çok bekledim. Elif'te uygundu. Bu hafta gelebileceğini yazmışsın ama ben kızımla düğün alışverişi için İstanbul'a gideceğim. Diğer gelişinde beklerim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. canımmm tarif harikaaa, kurabiyelerinin neden küçüldüğüne gelince kullandığın yumurta oranıyla alakalı olabilir... müsait bir zamanımda sana tarif atarım bir de onu denersin...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  7. I take ρleasure in, leaԁ to Ι discοvereԁ just what I wаs looking for.
    You havе endeԁ my four day lengthy hunt! God Bleѕs you man.
    Hаvе a nicе day. Byе

    my web blog - SEOPressor V5 review

    YanıtlaSil
  8. mantıya bayılıyorum ama kalorisi biraz fazla olduğu için doyana kadar yiyemiyorum bu patatesli mantıyı kesinlikle denicem :) pastalar harika görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. daha da mutlu günlere canım.

    YanıtlaSil
  10. Canım senin adına çok mutluyum insan yaptığı işi sevince başarmaması mümkün değil zaten, bu azimle çok daha başarılı olacağına eminim.
    Ayrıca bu patatesli tarifde çok lezzetli ve hafif olur galiba haşlanmış patatesle buna benzer bir tarif biliyodum ama bu daha lezzetli olur gibi hemen denemem lazım ellerine sağlık güzel arkadaşım....
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Sevgili pozitifim nice mutlu bol çalışmalı keyifli günlerin olsun. Yanlız bir abla olarak derim ki ne kadar geç görsende yorumları cevaplarsan karşındaki insanda mutlu olur. Senin paylaşımlarını yorumlamaya. Ben çoook geç görsemde tüm arkadaşların yorumlarına cevap vermeye çalışıyorum. Çünkü arada benim gibi soru soranlarda olabiliyor..
    Umarım üzülmemişsindir.

    Hayatın hep çooook pozitif geçsin. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  12. mantı çok leziz görünüyor..mutluluğunuz her daim olsun:) sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Patatesin her halini severim,patates mantısıda gerçekten çok leziz oluyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  14. Cnm yazın çok güzel,bir çırpıda okuyuverdim,inşallah o farkındalık banada bir gün uğrar:))Antalyada pastaların günden güne güzelleşecek çok daha güzel iltifatlarla karşılaşacaksın arkadaşım,keşke Zonguldakta biraraya gelseydik cnm..ama yinede her zaman takipçinim, yorum bırakamasamda:)

    YanıtlaSil
  15. Ayçacım ne güzel bir yazı böyle. Hayatta olmaz demeyeceksin. Neden olmasın ki. Yeter ki isteyelim, niyetlenelim. İstedikten sonra herşey oluyor. Çok güzel paylaşımların var canım. Patates Mantısına da bayıldım. Çok severim. Şu saatte, şimdi olsa yerim vallahi o derece yani :) Ellerine sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Evet evet öyle oluyor galiba,yaş 35 olunca birşeyler değişiyor.
    İnsana bir cesaret ve daha bir kendine güvenmi geliyor ne:)
    Canım benim öyle güzeller ki pastalar,hayran hayran bakıyorum.
    Emeklerine sağlık.
    Patates mantısınıda arada yaparım ev halkı çoks eviyor.
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  17. patates mantısını çok merak ettim:)
    deneyeceğim inşallah sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim güzel yorumlarınız için ve beni desteklediğiniz için.İyiki bloğum var iyiki sizler varsınız.Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Canım iyi ki cesaret etmiş ve bu işe soyunmuşsun yaptıklarının hepsi çok güzeller ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil