29 Mart 2013 Cuma

Bunların İçinde Ne var?


Sanırım yine biraz arayı açtım.Ama geçerli sebeplerim var demeyeceğim,sadece tembellik bir yandan spor salonuna gidiyorum yorgun argın gelip kızımın bu ara yoğunlaşan ödevleri ile cebelleşirken günler günleri kovalıyor geceler hemen sabah oluyor.İşler gezmeler derken 2 hafta geçmiş bile...Haftaya kızımın okuma bayramı var,onun hazırlıkları evde piyesine çalışması,şarkılarının ezberi derken akşamları yoğun geçiyor,inanın o yattıktan sonra bende de enerji kalmıyor.Gündüzleri de çok çabuk geçiyor zaten günün 2 saatlik kısmı salonda olunca gitmesi hazırlığı derken pek verimli zamanda kalmıyor.Bir telaşla eve geliyorum kızım okuldan geliyor ona atıştırmalık muhakkak bir şeyler hazırlıyorum,biraz dinlenip akşam yemeği hazırlığı,bu arada eşim geçen hafta tekrar geldi o varken de bloğu hiç açamadım,haftaya da kızımın okuma bayramı için yine gelecek büyük ihtimalle babannesi,dedesi, halası,eniştesi ve kuzeni de gelecek şimdiden çok heyecanlıyız evimiz dolacak taşacak hep beraber Öykü'müzü ve arkadaşlarını izleyeceğiz,Okul başladığından beri çalışıyorlar bir hazırlık bir hazırlık.Kızımın okulunun daha önce okuma bayramlarına arkadaşlarımın çocukları da o okulda okudukları için 2 kere izleme fırsatım olmuştu hemde Öykü ile ikimizde çok sevmiştik.Bu özenli ,titizlikle çalışılan gösteride Öykü'nün de görev alması beni çok heyecanlandırıyor.Şimdiden mendillerimi hazırlıyorum o sahnede olunca nedense çok duygulanıyorum.Annelik işte...
Benim nedense bu ara çok bahsedeceğim öyle uzun uzun yazacak konularım yok,hayret ettim kendime destan yazmaya alışık olan ben bu kadar kısa bir yazı ile veda ediyorum.
Sonbaharda yaptığım ana yemeğin yanında soğuk aperatif bir tarifim var.Siz ister 5 çayında,ister akşam yemeğinde yada misafirleriniz geldiğinde davet sofranızda meze,soğuk aperatif bir çeşit olarak sunabilirsiniz.
Konu başlığında da yazdığım gibi Bunların İçinde Ne Var?
Çok meraklandırmayacağım sizi,Ben bu tadı kendim keşfettikten sonra yazın,kışın,her şeyin yanında misafirime kendime çok sık yapar oldum.İçinde krem peynir,pulbiber,maydonoz,taze soğan,kekik,dereotu ne isterseniz ne ile yakıştırırsanız onunla karıştırıp bu közlenmiş kapya biberlerin içine doldurabilirsiniz.Dolma şeklinde yada dilimleyerek daha öncede sarıp kürdanla sararak da yapabilirsiniz.
TARİF ÇOK BASİT YAPILIŞI ÇOK BASİT:))))


İster böyle bütün servis edin,



                                                      yada kesip böyle rulo şeklinde.

Krem peynirli,otlu Kapya Biber

5-6 tane olgun kapya biber
1 kutu krem peynir
1 tane taze soğan,bir tutam pul biber
6-7 dal maydonoz,10 dal dereotu,bir tutam kekik herşey sizin zevkinize damak tadınıza kalmış.
Bir kasede peynir ve diğer malzemeler doğrandıktan sonra karıştırılır.Közlenmiş kapya biberlerin içine doldurulur.Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Umarım artık biran önce havalar ısınır.Baharın mis gibi havasını çoşkusunu sağlıkla mutlulukla yaşarız.herkese sevgiler.

29 yorum :

  1. Süper bir lezzet, ellerinize sağlık. Benden de memleketime selamlar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Birsel hanım memleketiniz yeşillenmeye başladı bugün hava azıcık ısındı:)))

      Sil
  2. Canım Öykü'me başarılar diliyorum. Okuma bayramının keyifli mutlu geçmesini diliyorum. Ayrıca o günün fotoğraflarından da birkaç tane bloğunda görmeyi çok isterim:))))) Öpüyorum güzel kızını ve seni....
    Hem sunumuyla hem de lezzetiyle güzel bir meze olmuş :).
    Ellerine sağlık canım....
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım...tabiki yayınlıyacğım ayıpsın benim gibi herşeyi paylaşan bunu es geçermi:)))
      sanada canım

      Sil
  3. mart nasıl bitti anlayamadım bende ,günler yarış içinde ,dün bile cumartesi diye hep geçti aklımdan,günleri şaşırmaya başladım.Senin işin çocuklan çok zor canım,kolaylıklar dilerim.Bu biberi de çok severim ,aynı iç ile kahvaltıda bir de taze biber ,daha çok yeşile yakışır dene ,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazın onuda yaparım yeşilin kaba biberinede güzel olur....

      Sil
  4. Ben bu lezzete bayılıyorum..Kırmızı bibere peynir çok yakışıyor,ellerine sağlık canım...iyi haftasonları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çok yakıştırıyorum hele yazın sürekli yaparım....sizlerede

      Sil
  5. peynir çok sevdiğim için bunada bayılırım canım.çokta güze olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel heyecanlar bunlar dimi. Kardeşimin okuma bayramı için yaşadığım heyecanı hatırlıyor hele onları izlerken insanın içinin öyle güzel bir çoşması. En güzel zamanları küçüklerin..

    Bu arada bende sararak yapıyorum bu tarifi içine birde ceviz koyuyorum. Üstünede bal ve sirkeyi karıştırıp sürüyorum. Çok güzel oluyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç ceviz koymadım ama denerim birgün...ben üstüne sürdüğünüz karışımı merak errim onuda deneyeceğim sevgiler.

      Sil
  7. Pozitifim kızının okuma bayramını şimdiden tebrik ederim. Eşine ve misafirlerine kavuşacak olman da ne iyiiii. Telaşlı günler bekliyor belli seni.. Canımm peynirli biberlerin çok güzel.. Ellerine sağlık..Bende de patlıcanlısı var.. Denemeni tavsiye ederim..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canımmm.Aynen öyle şimdiden ne pişireyim derdi başladı...denerim tabiii denemezmiyim.sevgiler

      Sil
  8. çok severiimmm ellerine sağlık öyküye başarılar şimdiden vee sen zayıflamışsındır şimdi darısı başıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salihacım kilo kaybı yok ama hocam bugün sıkılaşmışsın dedi:)))bide boğazımı bi tutabilsem...ama Antalyada sıcaktan zayıflarım diye umut ediyorum taşınma filan derken...sevgiler

      Sil
  9. Küçük hanıma başarılar diliyorum,krem peynirli kırmızı biberler nefis görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sizde hoşgeldiniz sayfama.

      Sil
  10. Ayça'cım sanırım hepimiz aynıyız artık 24 saat yetmez oldu bütün bu koşuşturmaların içinde iş yerinde dinlenmeye daha doğrusu oturmaya vakit buluyorum inanırmısın:)))) Öykü'cüğümüde tebrik ediyorum inşallah okul hayatında hep çok başarılı olur:)))) sağlıklı güzel günler diliyorum
    öpüldünüz tarafımdan:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım...Bizde seni öptük..Buarada siparişlerime başladınmı????

      Sil
  11. Ben bun çok seviyorum ama beceremiyorum. Ya biberleri fazla közlüyorum akıyor gidiyor yada sert kalıyor kabuğu soyulmuyor. Ellerinize sağlık sizinkinin kıvamı mükemmel gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlhan bey ben size ne dedim közleyin sonra ağzı kapalı kaba koyun bir müddet sonra kabuk soyulur sizin yapamayacağınız bişey yok yaparsınız eminim.

      Sil
    2. Denedim gene olmadı. :))))) Fazla haşlanmış.

      Sil
  12. bende seviyorum bunları
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. ben közlenmiş kırmızıbiberin hiçbir haline dayanamam :)
    köz patlıcanlı yoğurtlu harçla doldurmuştum bende,krem peynirli denememiştim güzel olabilir aslında :)
    ellerine sağlık Ayça ablacım Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  14. Ben bu lezzete bayılıyorum ellerine sağlık Ayçacim
    benda yapacam.

    YanıtlaSil