2 Şubat 2011 Çarşamba

Dolmalar

Harput Dolması-Kuru Patlıcan Dolması
20 tane kuru patlıcan
2 tane kuru soğan
250 gr kıyma
Yarım çaybardağı pirinç,1 kaşık domates salçası,1 kaşık biber salçası,karabiber,pulbiber,tuz,2 yemek kaşığı nar ekşisi

Bu tarifide gelinimiz Şirin'in annesi Zuhal abladan aldım.Onun ki de enfes olmuştu. Kaynar suya patlıcanları atalım ve 10 dakika kaynatalım.Asla çıkarttıktan sonra soğuk suya tutmayalım.Soğanı ve kıymayı kavuralım,baharatları,pirinci salçayı ilave edelim ve ateşi kapatalım.Ilındıktan sonra nar ekşisi ilave edelim.Daha sonra patlıcanları doldurup ağızlarını içine kapatalım.(Bir tarafını içine bükelim).Tencereye dizdikten sonra üstüne bir kapak kapatalım yağını,üstüne biraz daha nar ekşisi ve sıcak suyunuda ilave ettikten sonra kısık ateşte patlıcan pişene kadar pişirelim.Afiyet olsun...

4 yorum :

  1. wooooooooooow
    bu cok lezetle olmus alariyan saglik :)

    YanıtlaSil
  2. Hmmm cok severim... ben de ara sira yapiyorum Ama dogrusunu söyleyim..Antepli arkadasimin ki gibi olmuyor...Acaba kiymayi ve sogani kavurmadigimdan mi?

    YanıtlaSil
  3. Bunu deneyin derim...Serap hanım.Ben nikahtan sonra bir kebapcıda yemek vermiştik orda bu tadı hiç unutamıyordum.Bunu yiyince ve yapınca aynı tad oluyor...

    YanıtlaSil
  4. Leila sende Amerikada türk mahallerinde ki bakkallarda patlıcan kurusu bulabilirsin..

    YanıtlaSil