17 Şubat 2012 Cuma

Bugün etkinliklere devam...

Arkadaşlar!!!! Ben buldum etkinliği bugün son ben iki tarif göndermiştim fakat bu gün tekrar sabah kahvaltılarında yaptığım basit teflon tavada lavaş böreğinin tarifini  'BEN BULDUM ETKİNLİĞİNE' gönderiyorum.Sizde ev sahipliğini yapan http://hayattanazicik.blogspot.com/ blog sahibi esteregon yeşil arkadaşımızın sayfasından etkinlik için gönderilen tariflere bakabilirsiniz...Bu sene tarifler biraz az geldi bana,araştırma için çok blog geziyorum bazı arkadaşlara yorum bırakırken özellikle yaptıkları bazı buluşları için etkinliğe davet ettim ama  geri dönüşü  olmamış, bu ara herkezin bir mazereti var...ne yapalım sağlık olsun.Bu tarif inanılmaz kolay ve lezzetli.Kahvaltı günümde ıspanaklısını yapmıştım geçen yıllarda arkadaşlar açma börek sandılar benden söylemesi sizden yapması.Umarım en kısa zamanda dener hatta haftasonu yapar eşinizi ve çocuklarınızı şaşırtırsınız...Afiyet olsun şimdiden.


 Teflon tavada Lavaştan börek
4 tane lavaş yufkası (marketlerde satılan kapalı paketlerdeki ideal)
yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
yarım bardaktan 1 parmak az sıvıyağ
sucuk,kaşar peyniri yada peynir yada ıspanak veya isteğe bağlı başka malzeme
Teflon tavayı yağlayın ilk lavaşı serin tavaya bir kasede sıvıyağ ve sütü karıştırın lavaşa kaşıkla dökün sıvı malzeme 4 lavaş içindir bol dökmelisiniz.
ikinci lavaşı üstüne koyun tekrar sıvı karışım ve iç malzeme sonra bitene kadar sadece lavaşlar dizilir.En üstte kalan sıvı malzemeyi boşaltın ve tavanın yada tencerenin üstünü kapatın.Kısık ateşte çevirerek pişirin.Gözleme pişirir gibi,pişince üçgen dilimleyin....evet hepsi bu....ne kadar kolaymış dediğinizi duydum:)))
 Şimdi gelelim ikinci etkinliğimize bu etkinliğin sahibide güloanne benim yorumlarıma bıraktığı duyuruyu aynen kopyaladım.

72.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; http://www.porselendemlik.com/ tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati etkinliğini 02 Şubat 2012-2 Mart 2012 TARİHLERİ ARASINDA www.guloannemutfakta.blogspot.com YANİ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK. VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM
ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ETKİNLİĞİMİZE YEMEK TARİFİ GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM. LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM. SEVGİLER

Evet benim etkinliğe gönderdiğim tarif  Tarçınlı Browni...Ama bu browni diğer browniler gibi değil buda annemin buluşu,bildiğimiz gibi browni yaparken un katmadan sosundan 1 bardak ayırırız.Burda hem browni pişince o sos dökülüyor,bir bardak süt dökülüyor ve en sonunda bir sos yapılıyor.Uğraştırmalı gözüksede okadar değil,sadece browni piştikten sonra ilk sosunu döktükten sonra biraz beklemeniz gerekecek...Ben sevgililer gününde yaptım bunu ahhh vaktim olsa neler yapacaktım ama hiç zamanım yoktu sabaftan bunu yapıp evden çıktım gerisinide anneme bıraktım,soslarını o döktü.


Bu tarif ' PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA ETKİNLİĞİNE GİDİYOR' ETKİNLİĞİN SAHİBİ GÜLOANNEYE BAŞARILAR DİLİYORUM.Umarım bol tarifli bir etkinlik olur. http://guloannemutfakta.blogspot.com/ burdanda etkinlikteki değişik tariflere bakabilirsiniz.
 Tarçınlı Browni
 Kek için gerekli olanlar
2 su bardağı şeker
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tarçın
yumurta şekeri çırpın, sonra un  ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın bir su bardağı ayırın ve un ile kabartma tozunu katın,
Fırını iyice kızdırın yağlanmış derin bir tepsiye dökün çok kabaracağı için ve diğer sosu dökeceğimiz için derin bir tepsi yada kelepçeli kalıp olabilir.Ben bu ölçülerin yarısını kullanıp küçük bir kalp kalıba koydum.Hatta hafta sonu sipariş brownimden bahsetmiştim bir önceki kayıtta onuda yarım ölçüde yapıp 24 cm lik kelepçeli kalıba döktüm.
Browninin sosu,
1 paket kakao
1 paket pudra şekeri (eğer benim gibi çok şekerli sevmiyorsanız yarım pakette olabilir).
2 yumurta
1 çay bardağının yarısı sıvıyağ yarısıda eritilmiş margarin olacak
1 çay bardağı süt....HAZIR ÇİKOLATA SOSU İLE DENEMEYİN O ÇOK AKIŞKAN OLDUĞU İÇİN BROWNİNİN ÜSTÜNDEN AKIP GİDİYOR.Bizzat denemiş biri olarak söylüyorum zaten adı üstünde sos o...ama benim verdiğim tarif doğru uygulanırsa browni değilde hazır pasta gibi duruyor...Yiyenler çok beğeniyor artık bilemem yaparsanız övgüleri alırsınız:)))
Browni piştikten sonra  hemen sıcak sıcak sosunu dökün.Eğer ıslak bir tat istiyorsanız bir bardakta süt dökün.Biraz bekleyin ve sonra baklava dilimi kesin kekin ilk sıcaklığı çıkınca sosunu dökebilirsiniz.Yazın dondurma ile harika olur....Bu browni üst sosu yüzünden buzdolabında  bekletilir,aksi takdirde bozulur ....Dediğim gibi pasta gibi olduğundan bunu unutnayın.

7 yorum :

  1. Canım,tarifinizi, yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  2. lavaştan böreği bir kere denedim çok beğenmiştim.senin börekte harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Selaaaam:) Ayça ben geldim canım nasılsın?
    Ziyaretin esnasında bana yazdığın güzel sözler için çoook teşekkür ederim canım sevgilerimi kabul et lütfen:)
    Lavaş böreğin çok lezzetli görünüyor eline sağlık brovni tarifindeki sosu bende denemek istiyorum inşaallah en kısa zamanda paylaşımın için teşekkürler
    fincan kekleri sormuştun sanırım çok pratik ve çok güzel oluyor mutlaka denemelisin derim ben sade de yaptım kakaoluda her hali güzel ama kakaolusu daha güzeldi siteye eklediğim resimlerden de anlaşılıyor zaten değilmi?:)))kolay gelsin canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Börek de, brovni de nefis görünüyor. Böreği bu şekilde tavada yufka ile yapardık ama bir de böylesini denemek lazım. Ellerine sağlık olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık.İkisi de birbirinden güzel.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Lavaş böreğini deniycem,aniden gelen misafir için pratik.Lezzetli olduğu da belli oluyor.Bu arada browni de harika görünüyor.Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Lavas böregin ve browni kek nefis görünüyor,ellerine saglik
    canim.Sevgiler:))

    YanıtlaSil