8 Şubat 2012 Çarşamba

Yeni bir iş ,Yeni bir tarif...


Bu gün yayınladığım ikinci  yayın...Diğerinin altına bir tarif yazmayı gönlüm kabul etmedi...Herneyse çok uzatmayacağım vaktim kısa...İlk paylaşımım annebebek dergisinden bir haber , dergide blogların adresleri veriliyor.Ne güzel bir düşünce...kimin aklına geldiyse kocaman teşşekkür ediyorum.
                           Eğer sizde bloğunuzun annebebek dergisinde
                                         yayınlanmasını istiyorsanız.
                                              Aslıhan Gündüz'ün
                                                  bloğuna buyrun.
                                                  http://aslihangunduz.blogspot.com/2010/12/blogunuz-anne-bebek-dergisinde-olsun-mu.html
burdan nasıl katılacaksınız öğrenebilirsiniz.



Başlıkta dediğim gibi,YENİ BİR İŞ...
Geçtiğimiz günlerde burada bir arkadaşımıza ev tebriğine gittik.Bize çok güzel ikramlar hazırlamıştı.Diğerlerini de yaptıkça sizinle paylaşacağım.Tarifini portakal ağacı sitesinden aldığı porsiyonluk köstebek pastası yapmış.Çok hafif ve çok lezzetli idi.Bu aralar bir kaç blogcu arkadaşımda tarifini görüp daha sonra yapmaya ertelemiştim.Hatta bu bloğu izlemesemde bu tarifi görünce sık kullanımlarıma eklemiştim.http://www.limonlukek.com/?category_name=pastalar fakat bu blogdaki arkadaşım akşam çayın yanına kısa sürede yetiştirmek için hazır pasta tabanı kullanmıştı.Bu benim pek işime gelmedi doğrusu,ben hazır olanları pek  tatsız ve ruhsuz buluyorum...Ama vakit olmayınca yapılacak başka bir çare yok tabii.Hafta sonu arkadaşımdan aldığım tarifi denedim hem hafif hem lezzetli oldu iç kreması için hiç zaman harcamıyorsunuz buda benim işime geldi tabii . Ayrıca burda bir cafeye cheesecake yapıyorum biliyorsunuz,şimdi onlar menülerde biraz değişiklik yapmaya ve pastalara daha fazla yer vermeye karar verdiler.Bu pastaların orda güzel satılacağını düşündüm ve bir tepside onlar için yaptım ve tattırmaya götürdüm ve sonuç olumlu ilk siparişimi Cuma günü için aldım ve porsiyonluk köstebek pastalarımda cafede menüye girdi:)))


PORSİYONLUK KÖSTEBEK PASTASI
2 su bardağı un
4 tane yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
içine
1 tane muz
kreması için,
2.5 bardak süt
1 paket muzlu cremole
Kek malzemelerini başta şeker ve yumurta olmak üzere çırpıyoruz, önce sıvıları daha sonra un ve kabartma tozu vanilyayı karışıma ekliyoruz.Yağlanmış fırın tepsisine kek harcını döküp 175 derecede pişiriyoruz.Fırından çıkarıp bir kenarda keki bekletelim.1  paket cremoleyi arkasındaki tarife göre hazırlıyalım.Soğuyan keki büyük ağızlı bir bardak yada kase ile keselim başka bir servis tabağına alıp dizelim,kalan kek parçalarını rondodan geçirelim.İnce dilim kestiğimiz muza birkaç limon suyu sıkarak elimizle hafif muzları ovalım,yuvarlak keklere yeterince cremole koyalım üstünüde muz dilimleri ve en üstünede kek kırıntılarını gezdirelim tamamen üstünü örtecek şekilde olmalı....işte hepsi bu çok kolaymış dediğiniizi duydum.Umarım siz de benim gibi tarifi ertelemez en kısa zamanda yapar sevdiklerinize ikram edersiniz.Hatta ben şimdi ıspanaklısınıda yapmak için ıspanağı mutfakta haşlıyorum....onuda paylaşacağım sizinle.Şimdilik benden bukadar daha yapılacak çok iş var sevgilerimle...

14 yorum :

  1. Anne bebek dergisi biz blogcular için çok güzel bir karar almış.Duyuruyu ben de paylaşmıştım.
    Köstebek pastası hafif ve lezzetli oluyor,ellerine sağlık canım.Yeni iş teklifin de hayırlı olsun,bol kazançlar diliyorum canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten sende gördüm duyuruyu Seval abla teşekkür ederim.

      Sil
  2. Cok lezzetli ,ellerine sağlık canım.Yeni iş teklifin de hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten isminiz gibi pozitif pembesiniz ziyaretiniz ve o güzel yorumunuz için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Emine hanım...gecenin bu saatinde yorgun argın mutfaktan içeri girdim ve bloğumu açtım çok güzel iltifatlar aldım ve sevgili Aynur ablamın tekrar aramıza katıldığını görünce yorgunluğum gecti:))))))

      Sil
  4. Hep denemek istemişimdir bu pastayı. Özendim ben de yapayım bu nefis şeyi. Çok güzel görünüyor çünkü. Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka yapın ben bu hafta bol bol yaptım cafelere denetmeye götürdüm eşe dosta yeni açılan bir dükkana ....ama içine en güzel muzlu cremole yakışıyor ...

      Sil
  5. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor bende çok sık yaparım bu tarife benzer bir tarifim var özellikle benim bıdık bayılıyor her seferinde üzerine bir mum ekler onu üfler ve doğum günü pastası yediğini zanneder çok eğleniyor ..işlerin bol kazancın bereketli olsun

    YanıtlaSil
  6. Selam Ayça'cığım ben geldiiim:)
    Vefalı kardeşim ziyaretlerine cevap veremediğim için kusuruma bakma nolur ancak fırsat buldum Türkiye den döner dönmez arkadaşlarımı dolaşıp neler yaptıklarına bakayım dedim sana da geldim:)
    Yeni iş teklifin hayırlı olsun bu gidişle sen kendini geliştirip bir kafe açarsın belki neden olmasın (inşaallah)
    Tevafuk kızımda akşam nefis köstebekcikler yapmıştı seninkide güzel olmuş eline sağlık canım Rabbim yar ve yardımcın olsun bol kazançlar diliyorum
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy A ynur abla çok sevindim çok özlemiştim seni hoşgeldin...ağzından bal damlıyor umarım dediklerin olur bende ilerde açmayı düşünüyorum içi şöyle sıcacık olupta mis gipi kek ve pasta kokan...

      Sil
  7. Canım,
    hayırlı olsun. Dilerim her gün işin bir öncekinden daha da çok olsun. Eminim ki yaptığın tüm lezzetler çok beğenilecek ve senden hep bu güzel lezzetlerin daha çoğunu isteyecekler.
    Ellerine sağlık. Köstebek kekinde çok güzel görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  8. Pastalar nefis, ellerinize sağlık. Bir kez denemiştim, uzun zaman oldu. En kısa zamanda tekrar yapmak istiyorum. Afiyetler olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil