14 Ekim 2010 Perşembe

Fırını Açmayı Üşenenler


 

Börek yapmak isteyipte fırın açmaya üşeniyorsanız eğer,tavada börek yapmak çok kolay.Hem az malzeme ile hemde basit bir yöntemle lezzetli bir börek yapabilirsiniz.
Malzemeler-3-4 Kişilik
2 Yufka(kişi sayısına göre artabilir)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt veya yoğurt
İç Malzemesi
6-7 tane Kültür Mantarı
1 küçük soğan ve tuz.(Peynir veya şarküteri ve kaşar peyniri ilede olur)
Mantarı ve soğanı çok küçük küçük kesin içine biraz tuz serpin.
Böreği yapacağınız yapışmaz tavaya biraz yağ gezdirin.Sonra 1 yufkanın yarısını tavaya döşeyin.Yağ,su ve süt karışımını bir kasede çırpın döşediğiniz yufkaya sürün.Üstüne kalan yufkanın yarısını elinizle parçalara bölerek onuda döşeyin tekrar yağ karışımından üstüne gezdirin.Mantarlı iç malzemeyi koyun ve üstüne diğer yufkalarıda aynı işlemle yerleştirin.Ocağın en büyük gözüne fakat en kısıkta tavayı yerleştirin.Tavanın üstüne bir kapak yerleştirin.Arada bir ters çevirerek rengi değişene kadar pişirin.Sonunda servis edebileceğiniz yuvarlak düz bir tabağa spatula yardımı ile çıkarın.Biraz ılındıktan sonra üçgen şeklinde kesip servis edin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder