15 Ekim 2010 Cuma

Muammaranın Tarifi

Ben iki ayrı muammara yaptım ,kahvaltı sofram için.
Trakya yöresine ait olanın içinde
Muammara
2 adet közlenmiş patlıcan,2 adet közlenmiş kırmızı biber,yarım çay bardağı iri kıyılmış ceviz,1 çay kaşığı karabiber,2 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı zeytinyağ,pulbiber ve tuz var.Bunların hepsini rondodo çekip macun kıvamına getiriyosunuz.Sonbaharda hazırlayıp küçük kavonozlara koyup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.(Miktarlar isteğe göre hazırlanabilir)
İkincisi Kahramanmaraşa ait,

Muammara-2
2 dilim tost makinesinde kızarmış ekmek kırıntısı,Üç çeşit salça bunların biri, 2-3 yemek kaşığı domates salçası,2 yemek kaşığı acı biber salçası,2 yemek kaşığı tatlı biber salçası (bunu evde ben yaptım onunda tarifini burda paylaşacağım sizlerle),yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz,2-3 diş sarımsak,1 tatlı kaşığı kimyon,1 tatlı kaşığı zahter yada kekik ama asıl zahter oluyor.Tuz ve zeytinyağ isteğe göre konulur.Yalnız yaptıktan sonra sanki içinde yağ yokmuş gibi görüntü oluyorsa şayet yağ ilave edilebilir.Dolapta bir hafta  muhafaza edilebilir...(İçine kesilmiş yeşil zeytinde çok yakışıyor)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder