31 Ocak 2011 Pazartesi

Börek

Betül'ün Avcı Böreği
Bu böreğe bu ismi vermemin sebebi kuzenimin yaptığı böreğin diğer avcı böreklerinden farklı olması.Bizim bildiğimiz avcı böreklerinde kıymalı harçta birazda bulgur vardır.Ve çoğunlukla fırında pişirilir.Betül'ün avcı böreğinin içi sarıyer böreğine benziyor ve kızartılıyor.Gelelim tarifine;


4 yufka,250 gr kıyma,2 tane soğan,2 yumurta sarısı,1 bardak galeta unu,2 yemek kaşığı kuşüzümü,nane,karabiber,kimyon,yenibahar,tuz kızartmak için sıvıyağ. Soğan ve kıymayı baharatlarla kavurup pişirelim.Soğuduktan sonra,1Yufkayı ikiye keselim arasına yağ ve sudan bir karışım yapıp sürelim.6 yada 8 parçaya keselim.İçine malzemeyi koyduktan sonra paçanga böreği gibi saralım.Önce yumurtanın sarısına sonra galeta ununa bulayıp kızartalım.Sıcakken servis yapalım.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder