Daha önce yaptığım ama bir türlü paylaşamadığım bir tarif.Çok sık yaparım.Çalışma hayatımda keşfettiğim hemen iş yerimin yanıbaşındaki esnaf lokantasının bence bir numaralı yemeğiydi.Adı Mersin Kebabı ama Mersinin böyle bir yemeği yok.Tamamen kalmış malzemelerden ertesi güne ne yapabilirimden yola çıkılmış.Ama ben böyle yapmıyorum tabi...Mutlaka yapmanızı tavsiye ederim.Şimdiden afiyet olsun..
Mersin Kebabı
4 adet küçük kuşbaşı dilimlenmiş tavuk göğsü
1 büyük havuç
1 büyük patates
yarım su bardağı konserve bezelye
1adet tavuk bulyon,karabiber,bir tutam zerdeçal,tuz.sıvı yağ
Başamel sosu için,
1,5 bardak su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Yarım bardak kaşarpeyniri
50 gr margarin,tuz
Önce sırasıyla havuç,patates,kavrulur sonra tavuk ilave edilir.Bulyon ve baharatlarda konulduktan sonra bezelyelerde ilave edildikten sonra kapağı kapatılıp ateşin altı söndürülür.Bekletilir.
Diğer yandan yağ ve un kavrulur içine süt konulur başamel sosda yapılır.
Bir borcama hazırlanan tavuk harcı konulur.Üstüne de başamel sos dökülür ve kaşarpeyniriyle de kapatılır.175 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Mersin Kebabı
4 adet küçük kuşbaşı dilimlenmiş tavuk göğsü
1 büyük havuç
1 büyük patates
yarım su bardağı konserve bezelye
1adet tavuk bulyon,karabiber,bir tutam zerdeçal,tuz.sıvı yağ
Başamel sosu için,
1,5 bardak su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Yarım bardak kaşarpeyniri
50 gr margarin,tuz
Önce sırasıyla havuç,patates,kavrulur sonra tavuk ilave edilir.Bulyon ve baharatlarda konulduktan sonra bezelyelerde ilave edildikten sonra kapağı kapatılıp ateşin altı söndürülür.Bekletilir.
Diğer yandan yağ ve un kavrulur içine süt konulur başamel sosda yapılır.
Bir borcama hazırlanan tavuk harcı konulur.Üstüne de başamel sos dökülür ve kaşarpeyniriyle de kapatılır.175 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder