12 Ocak 2012 Perşembe

Pişmeden Çikolatalı Cheesecake


Çok kolay ve lezzetli bir cheesecake.Ben bu aralar cheesecakelerle pek haşırneşir olduğum için kafama uygun ,kolay olanları denemeye çalışıyorum.Geçen hafta sevdiğim arkadaşlarım ve onun üniversitede okuyan kızı yeniyıl tatili için gelince hemen onlara yapayım dedim ve onların fikirlerini duymak istedim.Evdekiler ve onlar pastayı çok beğendiler.Ben bu tarifi bir blogdan aldım ama adresi hatırlamıyorum.Tarifi hemen veriyorum mutlaka deneyin.
Pişmeden Çikolatalı Cheesecake
2 paket eti burçak bisküsi rondoda çekilecek
70 gr ince çekilmiş badem
60 gr tereyağı
50 gr biter çikolata
Kreması
2 paket labne peyniri toplam 500gr olmalı
2 paket krema
2 paket vanilya
2 paket çikolata parçalı cremole
üzeri için çikolata sosu
Tereyağını eritin kelepçeli kalıbı yağlayın bisküvi,bademi tereyağı ile karıştırın kalıba döşeyip  üstüne çikolatayı rendeleyin 175 derecede 6 dakika pişirin.Fırından çıkarıp  10 dakika soğutun.Kreması için labneyi,kremayı,vanilya ve cremoleyi mikserde çırpın hemen katılaşacak zaten ve kekin üstüne dökün  elinizle heryere eşit olacak şekilde dağıtın.Çikolata sosunu arkasındaki tarife göre hazırlayın  ama hepsini üstüne boşaltmayın servis yaparken yanına hem dekor için hem sos olarak kullanabilesiniz.Çikolata sos ılındıktan sonra pastanın üstüne boşaltın ve bir gece dolapta bekletin.Afiyet olsun...

2 yorum :

  1. ooofffff ben çok seviyurum Cheesecake
    eline sağlık canim

    YanıtlaSil
  2. Ayyyy gece yarısı bu olmaz ki ama :) Nasıl da canım çekti. Olsaydı şöyle koca bir dilim ne güzel olurdu. Ellerine sağlık. nefis görünüyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil