23 Nisan 2012 Pazartesi

23 Nisan Neşe Doluyor İnsan!!




Çocukluğuma dair 23 Nisandan hatırladığım en güzel söz ve stadyumdan sonra gittiğimiz fotoğraf çekimi ve sosisli sandiviç yada döner yemek.Evet çocukken annem her 23 nisanda stadyumdaki törenden sonra bizi gösteri kıyafetlerimizle kardeşimle birlikte fotoğraf çektirirti.Sonrada semtimizdeki büfede karnımızı doyururduk.Ozamanlar çocuğuz işte dışarıda çok yemek yeme fırsatımız olmazdı bayramlar seyranlar dışında hep evde yenilirdi...Bizde bu alışkanlığımızı devam ettirip kızım biraz bazı şeylerin farkına varınca onu her yıl stadyuma götürüp sonrada ya yemeğe götürürüz yada alışveriş parkına...Bu sene ilçemizde yaşanan köprü faciasından sonra 23 Nisanı stadyumda kutlamama kararı alındı...Zaten sanırım artık çocuklarda gösteriler değilde ya folklor yada şiir okuyup geçit töreniyle bayramı kutluyacaklarmış...Ankara dışında ne 19 Mayıs nede 23 Nisan satadyumda eskisi gibi gösterilerle kutlanmayacakmış.Bana çocukların elinden bayram alınmış gibi geldi...Cuma günü kızım okuldan geldiğinde bir kağıtla geldi notta bir 23 Nisan şiiri vardı.Öğretmeni Çarşamba günü okulda tören yapılacağını bu şiiri ezberletmemizi yazmış.Kendi kendime dedimki bu çocuk nasıl ezberleyecek,iki yada üç kere okuduk beraber baktım ezberledi.İnanamadım 5 yaşında ilk şiirini ezberledi.
23 Nisan
Bugün bizim günümüz.
En büyük düğünümüz
Yaşa sen 23 Nisan
Yayıldı bak ünümüz

Atatürk bize verdi
Kutlayın koruyun dedi
Yurduma değen eli
Yiğitçe yere serdi

Yüreğimdeki sevinç
Yansıdı bak bayrağa
Kalktık bak gidiyoruz
Atatürkle atağa...
İşte şiirimiz...

Geçen hafta ehliyet sınavından döndükten sonra evde dinlenme hayali kurarken eşim telefonun çaldı demişti baktım.Bu aralar benden herhafta bir çeşit isteyen bir hanım aradım kıramıyacağım tabii misafirleri için benden cheesecake istedi.Aynı gün olamayacağını dolapta beklemesi gerekyiğini söyleyince Rulo Pastaya karar verdik.Okdar çok yorgundumki cuma ve cumartesi tam 14 çeşit ikram hazırlamıştım.Ama eğer bu işe girdiysen yapmak zorundasın şehirdışında değilsen tabii...Girdim mutfağa 5 saatim vardı teslim etmeye,İlk pandispanya fırının derecesi yüzünden fazla pişti.Tepsilerimde ikramları yaptığım arkadaşımda kalmıştı.Komşumdan bir tepsi aldım ama boyut küçük iki tane yapmam gerekliydi.İki tane çikolatalı bizede aceledn çilekli bir pasta yaptım.Kızım mutfağa her gelişinde anne budamı bizim değil deyince içim biraz parçalandı anne yüreği işte o yorgunluğa rağmen onada yaptım...tarif burda var....http://yuksektopuklar77.blogspot.com/search?q=rulo+pasta




Ertesi gün çok yorgun olduğum için kahvaltıya dışarı çıkmıştık.Orda rastladım kendisine pastalar çok beğenilmiş ve bol bol yenilmiş.Çok sevindim tüm yorgunluğum uçup gitti.Birde çocuk misafirleri için bu tatlılarıda yapmıştım onlara...


Bu tatlıdan size çok bahsettim.Kalan pandispanyayı değerlendirmek ve eve hafif yaptığım bir tatlı ben uydurdum tabii.Herkezin yapabileceği bir tarif herkezin aklına gelebilir yani,adınıda diet profitrol koymuştum.
 Diet Profitrol
İlk kek fazla pişince değerlendirme fırsatı ile yaptım.Kek parçalarına bir elma rendeledim biraz ceviz,tarçın,biraz süt elinizi ıslatacak kadar ve kek kırıntılarını yoğurdum top şeklinde parçalar yaptım diğer kek kırıntılarıda 1 muz ve biraz sütle yoğurdum onuda küçük top şeklinde yaptım ve 1 paket puding yaparak üstlerine döktüm.İşte size diet profitrol.Puding yerine çikolata sos ilede oluyor..Daha önce yaptığım burda...http://yuksektopuklar77.blogspot.com/search?q=diet+profitrol
Şimdi size bu gün vereceğim tarifler.Hiç kavurarak makarna duydunuzmu.İşte burda...



Bu makarnayı bir kaç yıl önce en yakın arkadaşım İstanbulda onlarda yeni yıla girerken bize yapmıştı.Arkadaşım içine patateste koymuştu ama ben hiç yakıştıramadım o yüzden koymadım.En iyi sonuç pastavillanın kelebek makarnası ile oluyor ama bizde yarım paket başka bir makarna vardı.Diğer paketide açmak istemedim.Lezzetli oluyor içindeki soğan kremamsı bir tat veriyor.Eğer kalabalıksanız bir paketten yaparsınız ama 2-3 kişiye yarım paket kafi gelir.
Kavrularak yapılan Makarna 
2-3 tane soğan piyazlık doğranacak(soğanın miktarı doğrudur)
2 tane kırmızı biber ben çarlistonda koydum...
Yarım paket makarna(bardakla ölçün suyunu koyarken gerekli)
sıvı yağda kavurun  soğan  ve biberi ve sonra makarnayı atın rengi değişince makarnayı kaç bardak koyduysanız sıcak suyuda iki kat fazlası ile tencereye dökün,tuzunuda koyun.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Umarım içinde hala çocuk yanını öldürmeyenler çocuklar kadar çoşkuyla bu bayramı hisseder ve kutlarlar...Herkeze iyi tatiller.

7 yorum :

  1. nice çocuk bayramları kutlarız inşallah...Benim de swadece başını hatırladğuım şiiri paylaşmşsınız, teşekkürler:)))

    YanıtlaSil
  2. Tüm çocukların bayramı kutlu olsun.Makarna tarifi değişik.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba cnm,tanıştığımıza memnun oldum..yorumlarına biraz geç döndüm,kusuruma bakma..Hayat hikayeni okuyunca kendime benzettim:))bende Ankaradan sevdiğinin peşinden gelenlerdenim,iktisat bitirdim ama malesef işe giremedim,senin gibi evde pasta börekle haşır neşirim.. Blogun çok güzel çok içten..tariflerini takip edicem...görüşmek dileğiyle..öptüm..

    YanıtlaSil
  4. Maşaallah sana enerjine hayranım Ayçacığım:)
    Ellerine sağlık pastalar ve makarna nefis görünüyor canım..
    Hediyelerini almana ve beğenmiş olmana sevindim yüzükler parmağına olmuştur umarım? teneke kutudaki yoğunlaştırılmış süt (condensen milk ) onunla alakalı tarifler bende ve daha birçok arkadaşda mevcut (keklerin üzerine sos olarak çok yakışıyor,Rus tatlısına harika oluyor sitemde var,cinnemon da nefis oluyor vs)
    Ben eriştemi ve kesme çorbamı pişirdim afiyetle de yedik bile canım ellerine yüreğine sağlık tekrar teşekkürler...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Tüm çocukların bayramı kutlu olsun
    Ellerine sağlık pastalar ve makarna nefis görünüyor canım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Şimdi hepsinden canım çekti ne olacak :) Profiterol fikri süper. Makarnaya ise bayıldım. İkisini de deneyeceğim. Ellerine sağlık tatlım Ayça'cığım. Öpüyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık hamaratım
    kızına selam.

    YanıtlaSil