6 Nisan 2012 Cuma

Bahar sen negüzel bir mevsimsin....

Herkeze merhaba,Nihayet istediğimiz arzu ettiğimiz bahara kavuştuk.Acaba yine havalar bozarmı Ankara'da olduğu gibi burayada kar yağarmı diyorum içimden ama pek dillendirmeye de korkuyorum...Çağırmayalım aman neme lazım...Dün ve bugün nasıl güzel bir sabah vardı dışarıda kızımı servise bindirirken doya doya çektim içime o fresh kokuyu...Ders çalışmak zorunda olmasam yürüyüşe çıkacaktım ama ...Bu sabah hava biraz kapalı ama olsun sıcacık ya oda yeter...Burda zaten Nisan ayı bol yağışlı geçer.Onu dert etmiyorum yeterki soğuk, kar olmasın bu aralar.Elif'in Terazisi blog sahipli arkadaşım Elif yorumunda bana koşuşturmalar kraliçesi demiş çok sevdim bu ismi...Acaba rumuzumu değiştirsem mi?...Tam beni anlatıyor...Aslında pozitif pembeyide çok isteyerek koymuştum hem pozitif bakmamdan hemde pembeyi sevmemden ötürü...Ama bu ismide çok sevdim...Gerçekten dün şöyle kendimi bir dışarıdan izledim.Nasıl oluyor bu diye soruyorsunuz?Koştururken durdum bi baktım ne yaptığıma düşündüm nasıl yapıyorum bu kadar hızlı bunları diye ama sakin bir yapım yok benim hep telaşlı aceleceyim..Dün bi yandan bloğumda sizinle paylaşmak için yaptıklarımı resimliyorum bir yandan ıspanak yıkıyorum bi yandan da karşı evde gördüğüm bahar dallarının resmini çekmeye gidiyorum.Ve hepsi bitti kızımın eve gelmesine 1 saat zaman var çarşıya çıktım.Yaptığım kurabiye ve çatalı hem evde bize kalori olmasın hemde kermeste beni kırmayıp yaptıklarımızdan alıp bağış yaptıkları için esnafa ve sürekli taksicilerime küçük küçük paketlere koydum sonra eve gelince spor hocama ve çok zayıf olduğunu düşündüğüm bir öğretmen arkadaşıma verdim.Ona bir kötülük yaptığımı düşünmüyorum çünkü hem çok zayıf hemde hergün velilerden gelen pasta börekleri afiyetle yediğinden bahsediyor...Hem çok iyi bir müşterim benim bu işe başladığım sıralarda memnuniyetini belirtip kendi için misafirleri için bol bol sipariş verdi...
Evet dün sizler için çalıştım baktım evde ağza atılacak bir şey kalmamış.Siparişler evdekilerin gözü önünde sahiplerine veriliyor sitemler ve isyan çığlıkları hak getire...Bloğumda da yayınlayacağım şöyle bahara yakışacak bir şey olsun diye girdim mutfağa tarifin biri bugün diğeri sonra çünkü onun tarifini başka bir yazıda göstermek istiyorum.Yakında burda...Aslında çok tarifim var ama eski resimler, şimdi artık daha özenli çekiyorum fotoğrafları ozaman dikkat ettim hep üstten servis bozulmadan çekmişim pek ne olduğu belli olmuyor...Paylaşım sitesinde tanıştığım bir  Azeri-İranlı arkadaşım var onun harika bir bloğu var farsça yazıyor ama ben istersem bana mesaj atıyor tarifini azeri olduğu için kolay anlaşıyoruz Leilacımla...Çok yetenekli fotoğrafları beni hep büyülüyor..Ben ne kadar kışdan sıkıldım kardan bıktım yazdıkça  kendisi eşi ile Amerika'da yaşıyor sıcaktan bıkmış durumda...Bu ara dondurma yapmakta kendisi fotoğraflara bakmanız için http://yemalilar.blogspot.com/ İşte onun fotoğraflarına baktıkça yıllarca okulda resim yaparken oluşturduğumuz kompozisyonlar aklıma geldi artık bende dikkat ediyorum.Alıp öyle üstten çekmiyorum artık...Ee okadar okuduk akademide hakkını verelim.Sanırım oda benim gibi akademi de okumuş paylaşım sitesinde kara kalem çalışmaları var...Aranızda da fotoğrafları çok sevdiğim bir arkadaşım var 'HAYAT CAFE' Meliha nasıl güzel sunuyor bize yaptıklarını öyle ekrandan elimi içeriye uzatıp alasım geliyor yaptığını..Sanırım makineside çok iyi ama yeteneğide göz ardı edilemez.Şimdi gelelim bana artık tarifi vereyim diyorum.Çünkü koşturmacalar kraliçeniz dışarıya çıkacak pazara gidecek yarına cheesecake siparişi var gelip ona yapacak ve akşam yemeği hazırlayacak...Bu kurabiyeyi Sevda Hanımda (mutfağa buyrun pasta börek daha neler neler de) gördüm.Ama ben biraz ekleme yaptım.Eşim marketten adı duyulmamış bir fındık kreması almıştı o zamanda alma yenmez bu dedim.Ve dediğim oldu günlerdir dolapta duruyor.Şunu bir değerlendireyim dedim hiçde fena yapmamışım.Tadı tam istediğim gibi ağızda dağılan bol bol fındık tadı aldığım bir kurabiye oldu adınıda o yüzden Fındıklı Bar koydum...Size tavsiye ediyorum mutlaka yapın...İşte tarifi


FINDIKLI BAR
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı dolusu fındık kreması
1çay bardağı ceviz(orjinalinde böyle)ben yarım çay bardağıda olsa koydum
üstü için tarçın ve pudra şekeri karışımı(isteğe bağlı)
Aldığı kadar un.
Tüm malzemeyi yoğurdum.Tezgahta tüm hamuru rulo yapıp verev kestim(ben işte Sevda hanımın kurabiye kesimine bayılmıştım.Ama benim kurabiyeye kattığım fındık kreması hamurun pişme sırasında yayılmasına neden oldu)Bu yüzden unu fazla katmalısınız biraz sert bir hamur olsunki ısıyla çok yayılmasın ve tepsiye aralıklı yerleştirin... Isıtılmış fırında 180 derecede pişirin.Size ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye olduğunu çok açık söyleyebilirim.

Bu tabakta kızımın evde olduğu gün yaptığım ekmek pizzamız.Kızım  o sıra kendi dilimini yemekle meşgul olunca bana bunu resimlemek kaldı.İki  dilimde olsa fırını açtım.Öykü ne zamandır babasından patatesli ekmek almasını istiyordu.Patatesli ekmek Bolu'nun çok meşhur bir köy ekmeği yolda heryerde reklamlarını görebilirsiniz.Seyahatten dönerken eşim ekmeği almış.Kızım çok sevindi tabii bende hasta olduğu için ona özel  bu pizzayı yaptım.Tarif çok basit ama beni hep sizin gibi marifetli hanımlar takip etmiyor.Bekarlar, yeni evlenenler ve bu işlere yeni başlamış ev hanımları bu ayrıntı onlar için...
Ekmek dilimin üzerine tereyağ sürdüm 2 dilim kaşar peyniri ve 1 tane çeri domates ve kekik...Kızgın fırında peynir eriyene kadar tuttum.İşte bu kadar basit.Yeni öğrendim ekmek makinesinde de patesli ekmek yapılıyormuş en kısa zamanda bende yapıcam.Allahın izniyle şu ehliyeti alayım haftasonları kahvaltılarıma kavuşunca yapıcam.Geçen gün eşim zaten yine sitem etti,boşuna aldık bu makineyi diye....Ne yapayım o ekmek öyle güzel oluyor ki çok yiyorum oyüzden de yapmıyorum çok nadir pazar kahvaltısına ki 1 yılı geçmiştir pişirmeyeli aynı şekilde kahvaltıya gelen misafirirme de öyle...Evet şimdilik benden bu kadar afiyette ve sevgiyle kalın...
Bu tariflerimi PAŞASOFRAM blog sahibi arkadaşımın  çok iyi ev sahipliğini yapacağını düşündüğüm 74.Hafta ''Porselen Demlik Çay Saatine ''ve Marifetanenin sevgili Haticenin başarıyla sürdürdüğü ev sahipliğini yaptığı ''Çay Kahve Bahane'' etkinliğine gönderiyorum.Bu gün şöyle bir baktımda ne tarifler var...

20 yorum :

  1. Ayça'cığım, ellerine sağlık canım. Nefis olmuş kurabişler. Afiyet bal şeker olsun. Ekmek yaparsan verirsin tarifini artık :) Pizzacık da çok nefis görünüyor. Şifa olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim beyaz hanımeli....yapınca tabii paylaşacağım...

      Sil
  2. Oysa o ismi ben takmıştım sana, koşuşturmadan karıştırmışsın. Beğenmene sevindim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim kusura bakma hemen düzellttim hatlar karışmış canım benim ama nasıl yoğunum...

      Sil
  3. Canım çok ama çok teşekkür ederim Fotorğaflarımı beğenmen beni çok mutlu ediyor.
    Ayrıca diğer bloğa tıkladım ve tanımama vesile olduğun içinde tekrar teşekkür ederim.
    Harika fotoğrafları var ve bundan sonra takip edeceğim..
    Bana masayı sormuşsun..:))
    Canım o masa değil fotoğraf çekerken kullanmak için kare şeklinde kestirtmiştim ve onu inan çok aradım..Bahçemde yok,pencere yanında o tahtanın üzerinde çekiyorum..:)))

    Kızım hasta yazmuşsın,çok geçmiş olsun ve afiyetler olsun..
    Bende yapıyorum çocuklara ekmek pizzası çok seviyorlar..
    Ellerine sağlık cnaım benim..
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim sağolasın şimdi iyi kızım...bende kestirecem öyle bir parça....

      Sil
  4. oooo herşey harika görünüyor....
    ellerinize sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. canım benim beğenip denediğin için çok teşkk ederim.bende dediğin gibi hamuru biraz katı yapıyorum.ama harika olmuş.önemli olan görüntü değil lezzeti.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ellrine sağlıkk canımm:)
    çok hoş bir lezzet olduğuna eminim fındıklı lezzetlere bayılıyorum.
    bu arada mim olayı şu şekilde oluyor canım.
    şimdi senin c harfi ile birini mimleyebilmen için,topu sana blogcu bir arkadaşın atması gerekiyor,yani seni mimlemesi gerekiyor:)
    sende başkalarını mimleyebilesin diye..
    bende çok anlamıyorum ama,sanırım bu şekilde oluyor:)
    öpüyorum canım:)
    bahar tadında hafta sonları dileğimle..
    antalya,dan sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım benim tarifini aldım. yorum sırasına göre yayınlıyorum katılımın için teşekkürler çok güzel bir hafta sonu geçirmen dileğiyle yine beklerim canım..sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Cok tsk.ler canim cok kolay ve cabuk bir pizza eminimki cok kisinin denemek isteyecegi bir tarif olacak:)

    Yine beklerim güzel tariflerinle ziyaretime;)


    Yarin tarifini eklicem ins.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık.Takılan isimde çok yakışmış.Mutlu hafta sonları sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşaallah uğramayı düşünüyorum 17 nisanda gidince ilk on gün galiba emin değilim Mekke'deyiz daha sonraki hafta gidince Medine'deyiz uğrar inş. alış-verişde yaparız.
      Herşeyin hayırlısı Allah'a emanet ol yazınıda okudum çok hoş şeyler yazmışsın Allah sağlık ve huzurunu almasın arttırsın inş..

      Sil
  10. OOOOO canim benim çok teşekkür ederim Fotoğraflarımı beğenmen beni çok mutlu edir.Ayca cim beni şımartma .
    Ellerine sağlık herşey harika.

    YanıtlaSil
  11. günaydın canımm..güzel yorumlarınla beni hiç yalnız bırakmadığın için çok teşekkür ederim:)))şusıralar diyette olduğumdan pek fazla antakya yemekleri yapamıyorum ama burnumda buram buram tütüyorlar inan...sana söz ayın 20sinde kısmetse antakyadayımmm..hem şehrimin hemde yemeklerinin fotolarıyla ve yapım aşamalarıyla paylaşıcamm inşaAllah...sennide ellerne sağlıkk fındıklı barda ekmek pizzası da nefis görünüyor..sevgiyle kal ,mutlu haftasonları arkadaşım:)))

    YanıtlaSil
  12. canım ellerine sağlık pratik ve güzel olmuş ve çok öptüm

    YanıtlaSil
  13. papatesli ekmeği çok merak ettim bende :) patatesle yapılan herşeyi çoks eviyorum :) bu bahar havasında insan hep birşeyler üretsin, pişirsin istiyor bende hep kek, pasta yapar oldum şuaralar :)

    YanıtlaSil
  14. Yorumun icin tesekkürler...
    Güzel bir hafta sonu diliyorum....Berlinden sevgiler

    YanıtlaSil