19 Nisan 2012 Perşembe

Yağmur,Çamur ve Soğuk....



Aman Allahım oneydi nasıl öyle gökten çamur yağdı....Haberlerden takip ettiğim kadarıyla tüm yurtta İstanbul,Ankara,Antalya'da daha sert olmak üzere yağmur ve fırtına varmış.Dün benim balkonda Ayşe(sıklamen çiçeğim)merak edenler burdan bakabilir.http://yuksektopuklar77.blogspot.com/search?q=d%C3%BCnya+kad%C4%B1nlar+g%C3%BCn%C3%BC bir baktım ki yerlerde geziyor.Sokakta ne varsa bizim bahçede...Camları bile kapattım hava sıcak olmasına rağmen ama öyle bir toz geliyordu ki...Pazar günü yardımcım gelmişti hem evi pırıl pırıl yaptı bide sağolsun camları ayna gibi yapıp gitti.O günde yağdı yağmur burda ama bu kadar şiddetli değil.Hem bana söyledi silmeseydik keşke diye...Camlar anlayacağınız felaket baktıkça üzülüyorum.Cumartesi silmeyi düşünüyorum,yoksa baktıkça moralim daha çok bozulacak.Bir kaç gündür tişörtlerle sokaktaydık şimdi nerdeyse montu tekrar giyeceğiz.Neler oluyor bu havalara....Ama ne olsun bizim ettiklerimiz bunlar...Çaya,suya denize atarsın çöpleri sonra bir bakarsın dalga olmuş,taşma olmuş o attığın çöplerin herbiri sana iade edilmiş:(((Aynı gökyüzüde böyle işte dün yaşadığımız durumda  sen ne gönderdiysen,ne kadar kirlettiysen havayı sana bir şekilde böyle çamur püskürtür işte...Ya orta okulda komposizyon yarışmalarına katıldığımı daha önce yazmıştım kaç yıl oldu ozaman diliyoduk şu çevre kirliliğine son verilsin,fabrikalar daha dikkatli olsun,bu kadar ağaç yok edilmisin,denizler kirletilmesin diye haykırıyordum ozaman..Hiç bir şey değişmedi yıl 2012 ileriye gideceğine daha mı geriye gidiyoruz...Ne kadar umursamaz bir toplum olduk böyle hele gençlik...Ayyy açtım ağzımı gene çok uzatmamam lazım acele yazıp çıkmam gerekiyor.
Kızım bir kaç gündür anne domates çorbası yaparmısın diye tutturdu.Baleden sonra kızım arkadaşına gidiyor bende orda spora devam ediyorum...İşte bizim cimcime Durunun annesi sevgili Emel bu çorbayı yapınca onunda aklına gelmiş benden istedi.Gerçi benim ne kadarda kızım orda az ye olurmu evde de yemek yiyeceğini unutma diye serzenişlerim oluyor ama yinede sevdiği bir şey olunca dayanamıyor.Ben bunu akşam yemeğindeki iştahından anlıyorum.Bazen o gelecek diye pizza alıyorlarmış,babası erken çıktığında onu salondan alıyor ve gidemiyor arkadaşına tabii bir üzüntü ama pizza yiyecektim...Ya ben bu ara sebze sebze diye çırpınınca haliyle kızda yaramaz şeyler istiyor.İşte bu yüzden dışarı çıkıp ona pizza alıcam yoksa ben akşama tonlu salata yiyeceğim nerde hergün aerobik yapıyoruz hocamız biraz vücudu şoka uğratalım diyor...İşte eşimde seyahate gidince Öykü'ye gün doğdu...Dün akşam yaptığım domates çorbasının tarifine geçmeden önce hala 9 kişiye ulaşılamadı buda hala vahim bir durum...


Domates Çorbası
5 büyük domates rendesi(benim hala evde buluna yazdan kalan koservem ama son kavonozdu gerçi artık havalarda ısındı)Eğer hala domateslerin tadını beğenmiyorsanız mutlaka konserve domates alın...
2 kaşık un
1 kaşık tereyağ,1 kaşık zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça,tuz
yarım bardak süt
yeterince su
Eğer domatesi çiğden yapacaksanız mutlaka rendeledikten sonra az yağda soteleyin.Aksi halde kavrulmuş unun içine atılınca topok topak bir görüntü oluyor ve yeterince pişmiyor.Yağda unu kavurun kokusu çıkınca domatesleri ilave edin birlikte bir karıştırın  ve ben bu noktada el blendırla biraz karıştırıyorum,salçayıda katın ve birlikte biraz kaynamalırını bekleyin ve önce sütü dökün sonrada azar azar su ilave edin.Hemen suyu boca edersiniz ya çok koyu yada çok sulu olur.İstediğiniz miktarı kendiniz belirleyin.Kaynadıktan sonra tuzunu ilave edin.Ateşi kapatın çorbanız hazır.Biz üstüne kaşarpeyniri rendesi ile seviyoruz birde kurutulmuş ekmek ama benim kalmamıştı aslında bu ara yapmak lazım hazır evde ekmek birikti...
 Bu çorba tarifi İlk defa katılacağım çorbalar etkinliğine gönderiyorum.Neyran'ınhttp://yasamladans.blogspot.com/ve bloğunun adıda PİTİ PİTİ nin  düzenlediği bir etkinlik bu arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

14 yorum :

  1. canım benim evet dün hava çoo kötüydü...
    boğaz köprüsü bile geçici bir süreliğine kapatılmıştı...
    bu arada dometes çorbasını çok severim ellerine sağlık canım...
    canım ben seni mimledim ...
    bloguma uğrayıp soruları kopyalayıp kendi blogunda
    cevaplarsan sevinirim...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. canım benim bende seni seviyorum...
    güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim...
    kocaman sevgilerimi yollıuyorum sana...

    YanıtlaSil
  3. tarifleriniz çok güzel paylaşımlarınız için teşekkürler:)) bana da beklerim

    YanıtlaSil
  4. İklim değişikliği v.b. nedenlerle ne yazık ki sadece pasifikte görülen olaylar Türkiye'de de yaşanmaya başladı, Allah beterinden korusun, bununla geçmiş olsun. Domates çorbası harika görünüyor, kızım da çok sever. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkür ederim arkdaşım...hemen yayınlıyorum..:)

    YanıtlaSil
  6. Herkes şaşırdı bu havalara.Ellerine sağlık.Her zaman ki gibi nefis tarifin.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar Pozitif Pembe,

    Uzun bir süredir (eşimin rahatsızlığı nedeniyle) ne blog sayfama girebiliyorum, ne de blogger arkadaşlarımı ziyaret edebiliyorum. Bugün sabahtan tesadüfen blog sayfama girdiğim de soru yorumunuzla karşılaştım.

    Blogger, eninde sonunda eski arayüzünü tedavülden kaldırarak yeni arayüze geçecek sanıyorum. Siz kendi isteğinizle yeni arayüze geçmediğiniz halde, blog sayfanızın yeni arayüzle görülmesinin nedenini denemeden bilemiyeceğim.

    Size yeni arayüzü kullanmanızı ve bu arayüze alışmanızı öneririm. İleride zorluk yaşamayacağınız gibi, zor durumda olanlara da yardımcı olabilirsiniz. Size: "Yeni arayüzü kullanın, alışın ve inceliklerini öğrenin" derim.

    Bazı arkadaşlarınızın blog sayfalarında yazı ve resimlerin birbirine karıştığı ya da üst üste geldiğinden bahsediyorsunuz. Bu görünüm aksaklığının tarayıcılardan kaynaklandığını sanıyorum. Ben hep Mozilla Firefox'u kullanıyorum, tüm diğer tarayıcılardan hem çok hızlı, hem de sorunsuz çalışıyor. Ancak Windows 7 kullanıyorsanız, ara sıra Mozilla size çöktüğü mesajı verip ufak tefek aksaklıklar yaşabilirsiniz. Windows XP'de ise, sorunsuz çalışıyor.

    Blogger'in en hızlı ve güzel çalışan şanlonu da, BASİT ve FİLİGRAN olanıdır. Ben beğendiğim şablonlar arasında bu yargıya deneyerek vardım. Dışardan da hızlı ve sorunsuz çalışan güzel şablonların HTML kodunu alarak blog sayfanızda deneyebilirsiniz.

    SONUÇ olarak: Yeni arayüze geçin ve bu arayüze ısınmaya bakın. Blogger yeni arayüzle ilgili işlemlerini tamamladıktan sonra, sanki eski arayüzü tamamen kaldırıp, tüm bloggerlerini yeni arayüzü kullanmaya mecbur edecek gibi geliyor bana. Ben yeni arayüzü kullanıyorum. Yeni arayüzde benim de beğenmediğim ve takıldığım bölümler var ama, eminim ki, bu arayüzü de çözecek ve bu arayüze de ısınacağız.

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar Pozitif Pembe,

    Önce, blog sayfama yaptığınız ziyaret ve şifa dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Efendim, Blogger'in yeni arayüzüne geçtiğiniz vakit, eski arayüzdeki mevcut ayarlarınız değişmeden korunarak geçmektedir. Şayet bir aksilik olur da yorum bölümünde yine kelime doğrulama aktif olursa, yeni arayüz içersinde de ayarlar bölümünden girerek yorum ayarlarına geçersiniz orada da bir satırda yer alan "kelime doğrulama gösterilsin mi" seçeneği var, bu seçeneği "hayır" olarak seçip, kaydedersiniz.

    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  9. Bizde buralarda tam olarak bahari yasayamiyoruz.Su an yine yagmur yagiyor kasvetli bir hava...hayirlisi diyelim.
    Corbanda nefis görünüyor ellerine saglik.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur Fatma abla Berline daha geç gelir bahar ev sahibimden bilirm kendi geldi ama karısı hala orda mayısta oda atıyo kendini buralara:)))

      Sil
  10. Ellerine Saglik Canim ben Çorba cok severim.

    YanıtlaSil