2 Nisan 2012 Pazartesi

Yeni bir hafta,Yeni bir ay ve Yeni Bir BAŞLANGIÇ.

Artık baharı yaşamak havada ki taze toprak kokusunu özellikle is ve dumansız bir hava koklamak istiyorum...Bizim buralarda oturanlar iyi bilir gündüzleri hava iyi ise kalorifer yada sobalar az derecede yanar güneş batınca, akşamları heryer is,duman kokar...Tamam sıcağı pek çok yakıta göre en iyisi belki,evlerde yazlıklarla dolaşıyoruz ama bu isi,dumanıda cabası...Bir umut diyorum ki çok ağır bir kış yaşadık belki bu sefer bahar,yaz erken gelir.Gerçi artık mevsimler bile normal değil...Geçen sene yaz bir türlü gelmemişti, nerdeyse Temmuzda hırka ile dolaşacaktık,kim bilir daha neler göreceğiz.Aslında bize şimdi hiç gerçekçi gelmiyor belki ama gün geçtikçe anormal diye bildiğimiz tüm doğa olayları normal hale gelip yavaş yavaş bize bunu alışacağız.Haziran'da Kasım soğukluğunu,Temmuz'da yağan doluyu,Nisan'da yağan karı ve Şubat ayındaki bahar havası bizi günün birinde hiç şaşırtmayacak....Çocuklarımızın ileride yaşayacağı hayatı düşününce onlar için üzülüyorum.Doğursak bir türlü doğurmasak bir türlü...Burada tanıdığım birinin lafı aklıma geldi yıllar önce söylediği halde aklıma takılan beynimin içinde bir yerlerde askıda kalan,  bir konuşmaydı acaba iyimi ettik böyle sıkıntılı bir yaşama  getirdik evlatlarımızı derken kendisi şöyle dedi insanlar savaşlar felaketler yaşadı yıllardır ama 2.Dünya savaşındayız neslimizi çoğaltmayalım,çocuk dünyaya getirmeyelim demediler.Doğru doğanın kanunu şartlar,koşullar ne kadar kötü olsada çocuklar doğacak nesiller sürecek toplum var olacak.Keşke daha iyi bir dünya bırakabilsek çocuklarımıza...
Bu karamsar havadan çıkıyorum.Bizim kermesimiz çok güzel bir şekilde bitti.Yağmurun yağması zaman zaman bizi biraz üzsede istediğimiz gibi bir kermes oldu...




Ben daha önce ki yazımda da belirttiğim gibi revani,mercimekli köfte ve sonrada eklediğim cup cake yaptım...Size revanin tarifini vericem.Çok eski bir tarif oda annemin klasik revani tarifi...İkinci tepsi revaninin tarifide ümit ustanın kitabından yaptım.Mercimekli köftenin resmi maalesef yok,geç kaldığımdan acele yapıp paketledim evden çıktım.Fotoğraflarda bir yerde gözüküyor:)))


Bu keklerin tarifide bende bulunan bir cup cake kitabından...




REVANİ
2 su bardağı un
2 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
2su bardağı şeker
6 tane yumurta
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
piştikten sonra 2 BARDAK BUZLU SU
şerbeti
6 su bardağı şeker
7 su bardağı su
yarım limon suyu
 Şerbeti bir tencerede kaynatıp beklettim ama soğutmadım.Bir kapta tüm malzemeyi bir kaşıkla karıştırıp tepsiye döktüm ve 175 derecede rengi değişip pişene kadar fırında tuttum.Fırından çıktıktan sonra 5 dakika sonra 2 bardak buzlu suyu döktüm ve 5-6 dakika sonra kestim.Zaten bütün bu işlemler yapılırken tatlının ilk sıcağı çıktı ve şerbeti döktüm.Tabii bir gün öncede yaptım.Tadına ancak kermes bitince kalan dilimlerden baktım çok güzel olmuştu.Kesin tutan sünger gibi olan bir revani tarifi ihtiyacınız olduğu zaman yapabileceğiniz bir tarif denemenizi tavsiye ederim.Sevgiyle ve Afiyetle kalın...

7 yorum :

  1. canım benim beni özlemişsin....
    geldiiiiiiim :))))
    revanin çok güzel görünüyor...
    1 dilim istiyorum...
    ellerine sağlık...
    kocaman sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  2. Ayça'cığım, ellerine sağlık. Hepsi nefis görünüyor. Herkes afiyetle yemiştir eminim hepsini.
    Canım, şeker hamuruyla ilgili şunu söyleyebilirim. Yeğenim, pastadan daha çok şeker hamurunu yemeyi seviyor. Çocuklar genelde seviyor zaten tadını. Pastanın kaplaması olan hamuru biz de yiyoruz. Güzel bir tadı var. Sana şimdiden kolay gelsin canım. Öpüyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Revani muhteşem görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    öncelikle kermesinizin güzel geçmesine sevindim. yaptıkların çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Kupkeklerin tarifini de verirsen sevinirim.
    Doğaya ve çocuk yapma meselesine gelince, doğayı bu hale bizler getirdik. yaradan her şeyi bizim için en güzel şekilde yapmıştı ama bizler doğayı katletmek için o kadar çok çaba sarfettik ki, sonunda doğa da isyan etti.
    Bunu kurtaracak olan yine biziz. Önce kendimiz sonra da çocuklarımız yerinde kararlar alır ve uygularsak sanırım kurtarabiliriz. Karamsar olmayalım istersek yapabiliriz. yeter ki çocuklarımızı bilinçli yetiştirelim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Kermeslere bayılırım:) Ne kadar uzun zaman oldu bir kermese gitmeyeli görmeyeli katılmayalı. Özlemişim. Nasıl da çeşit çeşit lezzetin arasında kaybolur insan:)Yaptıkların da harika ellerine sağlık. Revaniye bayılırım ben de annem de pek güzel yapar:)Biz ona yoğurt tatlısı da deriz neden bilmem heehe öyle alışkanlık olmuş. Özledim anneciğimin tatlısını bak şimdi. Ellerine sağlık. Afiyetle yiyin güzel mamalardan:)Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. revanide harika olmuş canım.olsada yesem şimdi.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Hazırlayanların ellerine sağlık, herşey nefis görünüyor. Umarım amacına ulaşan bir kermes olmuştur. Revani tarifi de çok ilgimi çekti, kızım çok sever, denesem mi, acaba:))
    Sevgiler.

    YanıtlaSil