28 Mart 2012 Çarşamba

Artık Güneşten Umudumu Kestim!

Oysaki cumartesi günü kızımla çarşıdan eve gelirken ağaçlarda bahar dallarını görüp çok sevinmiştim.Acaba YALANCI BAHARMIYDI???
Herkeze MERHABA....Ben bu havalar yüzünden karamsarım...Kapkara bir hava üstelik soğuk,güneş yine bize göz kırptı gitti sanırım...Cuma günü kızımın okulunun kermesi var...Yaptıklarımızı yağmurda nasıl götürücez bakalım,o havada da istediğimiz satışı yapabilecekmiyiz...Çok para lazım çok....Ben hem revani hemde mercimekli köfte yapıcam dedim ama içim rahat etmiyor yetiştirebilirsem de kekde yapmak istiyorum.Benim kızım daha anaokulunda olduğu için benim destek vereceğim ilk kermes.Arkadaşlarım çocuklarının kermeslerinde çalışır dururlardı bende onlara yaptıklarını almakla destek olurdum...Şimdi çalışma sırası bizde...Bugün çok uzatmayacağım.Dışarıda çok işlerim var.Arkadaşlarıma bıraktığım yorumlarda da söylediğim gibi ben bu ara yediklerime çok dikkat edip arkadaşlarımın yaptıkları aman şu kurabiye aman şu kek demelere ara verip bu hafta sadece salata ve zeytinyağlı yemek yapıyor ve yiyorum.Zaten çoğunlukla böyle besleniyoruz ama arada kaçamaklar oluyor tabii.İşte şimdi kızımın favorisi KARNIBAHAR SALATASI...

Daha önce bu salatadan bahsetmiş ama görüntüsünü koymadığımı farkettim.Tam bir kurtarıcı hem sağlıklı hem lezzetli.Artık bulmakta da zorlanacağımız bir sebze ben bitene kadar alıcam evde bunun canavarı var eğer yapmassam üzülüyor.
KARNIBAHAR SALATASI
Yiyecebileceğiniz kadar karnıbaharı çiçeklere bölerek suda haşlayın
yoğurt,çok az mayonez,kornişon turşu,dereotu ve tuz
işte bu kadar!!!hepsini karıştırın afiyetle yiyin...Bu günde brokoli olanından var menüde...
Üç haftadır pazardan KABAK alıyorum artık çok olmasada istediğim tada geldi...İlk hafta bildiğiniz üzere mücver yapıp paylaşmıştım iki haftadır da dolmasını yapıyorum...Ama kızımın tek sevmediği sebze olduğu için sadece içini yemekte...Bende kırmızı biber bulursam onun içinde bir-iki tane dolduruyorum...Bu haftada pazartesi klasik dolma günümü aksatmadan tekrar pişirdim.


Kabak ve Kırmızı Biber Dolması
1 kilo kabak bir iki tane kırmızı biber
250 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
2 tane orta boy soğan yemeklik doğranacak
2 kaşık domates salçası 1 kaşık biber salçası
bol nane, karabiber ,tuz ve zeytinyağ
İç harcı karıştırıp yoğurun ve pirinçlerin şişmesi için bir süre bekleyin.Kabakların kabuklarını soyup ikiye bölüp içini alın,kırmızı biberlerinde içini temizleyin ve ikiye bölün.İç harcı içlerine dikkatli doldurun.Tencereye dizin (kırmızı biberler daha geç piştiği için tencerenin mutlaka altında olsun kabaklar üsttede pişiyor)Yeterince su,yağ koyup kısık ateşte pişirin.Afiyet olsun...Herkeze bol sebzeli günler diliyorum...Umarım en kısa zamanda güneş hepimizin evinin içine doğar...

11 yorum :

  1. "Umut kalbimizde geveze bir kuştur, hiç susmaz" hiç bir şeyden umudunu kesme. Ne ilk yağışlı kermes sizinki olacak ne de sonuncusu...Hem hava çok güzel olduğunda da çok kazanacaksınız diye bir şart yok ki, öyle olduğunda da millet pikniğe gezmelere gidiyor. Elinden geleni yapmanın huzurunu, keyfini yaşa o kadar.
    Salatan da dolman da çok güzel , ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Seni tebrik ediyorum canım.
    Kızına karnıbaharı sevdirdiğin için:)

    Tüm lezzetlerin için de ellerine sağlık.Şu an canım kabak dolması istedi:)

    Kermeste de kolaylıklar diliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seval abla benim kız yarı vejetaryan...hep bahsediyorum zaten ya sevdiği et yemekleri sınırlı bol bol sebze,makarna olsun yeter ona...sevgiyle kal.

      Sil
  3. offf.bu diyet banada uğrasa harika olacak canım.hadi kolay gelsin sana.öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uğrasın Sevda hanım...davet edin:))ama bir o şeye kanalize olunca ister istemez aman bunu yiyipte şimdi niye kalori alayım demeye başladım...bende sizi öpüyorum artık bir buluşma yapalım derim ben günler uzamaya başladı...

      Sil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyorlar.
    Koşuşturmanda kolaylıklar diliyorum.
    Ankara da bugün kar yağdı. Şaka gibi değil mi? Ben baharı beklerken vaz geçtim kış gitmeyeceğim dedi.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ne kötü Birgül abla..Volkan orda seyahette bahsetmedi ama ....umarım bahar artık gelir...

      Sil
  5. slm yazılarınızı www.caycumabizim.com da yayınlamak isteriz ilgilenirseniz
    msn - mail adresimiz: caycumabizim@hotmail.com
    selamlar...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canim. Çok güzel görünüyorlar .
    sen hep soguk havalardan şikayet et ... banda hep isi havalardan.

    karnibahar salatase hic bir zaman yapmadim ben
    ama cok severam karnibahar .. benda yapacam :)

    sevgilar

    YanıtlaSil